Victor Ponta: “… Pacienții în stare rea sunt lăsați în România, să moară aici…”

Distribuie pe:

Declarații stupefiante făcute de fostul premier, Victor Ponta, consilier al premierului Marcel Ciolacu, despre tranferul victimelor de la Crevedia pentru tratament în străinătate. “Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții care sunt în stare bună. Pacienții în stare rea sunt lăsați în România, să moară aici. Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român, acesta este interesul lor”, a declarat, duminica seara, Victor Ponta la România TV.

Fostul premier al României a făcut o paralelă dintre explozia de sâmbătă seară din Dâmbovița și tragedia de la Colectiv care a avut loc în octombrie 2015 și a subliniat că nu își explică de ce în opt ani de zile nu a fost mărit numărul de paturi pentru arși în spitalele din țară și în continuare, când au loc astfel de evenimente, victimele sunt transportate în străinătate.

“Incidentul de la Crevedia ne demonstrează că noi nu învățăm niciodată din greșeli. Sunt două categorii: Cei care învață și proștii. Noi suntem ăia proști, de ce trebuie întotdeauna ca noi să fim ăia proști? Au fost lăsați pompierii să meargă acolo și să își riște viața. Cineva trebuia să spună: Noi mergem acolo, dar nu mergem să murim. Pompierii noștri sunt cei mai importanți oameni ai acestei țări și noi îi aruncăm în foc, la propriu. România a tratat, după Colectiv, 182 de arși, acum că sunt șapte începem să îi trimitem prin străinătate”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate, la România TV.

De asemenea, noul consilier onorific al premierului a subliniat că atunci când se decide transferul unor pacienți arși în Europa, spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții a căror stare de sănătate este una bună, cei în stare gravă sunt lăsați în România.

“Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții care sunt în stare bună. Pacienții în stare rea sunt lăsați în România, să moară aici. Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român, acesta este interesul lor. Guvernul a făcut foarte bine că

i-a pus în avion și i-a trimis în străinătate pe cei care aveau nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, dar e posibil ca românii să se întrebe: Noi nu plătim taxe? Pe noi de ce nu ne trimit în străinătate?”, a mai spus fostul premier.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a a anunțat că în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia, au rezultat 58 de victime, dintre care au fost două decese, soț și soție. Comparativ cu tragedia de la Colectiv, Rafila a afirmat că s-au îmbunătățit procedurile, însă numărul paturilor din spitale nu e niciodată suficient, în cazul unei catastrofe.

“În total au fost 58 de victime, din păcate au fost și două decese, au fost chiar membri ai aceleiași familii, soț și soție. Pentru restul pacienților a existat procedura de transfer, unele dintre ele sunt în derulare. 12 cazuri au fost critice. Au rămas în stare bună cazurile care pot fi tratate fără probleme”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Oficialul a subliniat că în aceste momente sunt trei victime cu arsuri de peste 80% din suprafața corpului.

Alte declarații făcute de Victor Ponta la România TV despre tragedia de la Crevedia:

• “Ce se întâmplă cu statul Român? Pentru că aici este o problemă a statului român din ultimii ani în care, de fiecare dată, parcă e mai rău. De fiecare dată zicem: Bun, cine ar trebui să aibă grijă să nu moară o femeie însărcinată la un spital? Cine trebuie să aibă grijă să nu te omoare un șofer care mai fusese prins cu droguri pe stradă? Cine trebuie să aibă grijă ca atunci când aveam un accident ca cel de aseară să se întâmple ceea ce a spus domnul Iohannis acum opt ani după Colectiv?…

• E mult mai rău decât acum opt ani, e mult mai rău, în toate aceste cazuri, în rest pot să vă spun așa: Nu există o comparație corectă între Colectiv și ce s-a întâmplat aseară. La Colectiv au fost sute de oameni într-un loc închis, acum numărul de răniți, aici a fost vorba în primul rând de un accident în care au fost puțini oameni, după care cei care trebuiau să intervină, pompieri, jandarmi, au fost și ei victime. În al doilea rând, înțeleg din datele oficiale că sunt șase sau șapte intubate, după Colectiv au fost 182! Atenție, de la 6 la 182 e ceva ce nicio țară din lume nu își poate permite să trateze”.

• În al treilea rând, cred că domul Ciolacu și Guvernul au reacționat foarte bine, și-au făcut treaba cum, de altfel, am făcut și noi în 2015, doar că acum, și nu sunt ironic, eu cred că domnul Iohannis face foarte bine că își vede în continuare de vacanță și nu s-a mai băgat peste Guvern, că nu a mai venit să spună imediat că corupția ucide. Nu a mai răspândit minciuni, i-a lăsat în pace pe Ciolacu și pe cei de la Guvern și lucrul ăsta se vede (…) Așa arată România lucrului bine făcut” (Preluare G4media.ro)

(Sursa foto: Inquam Photos / George Călin)

Lasă un comentariu