Papa Francisc denunță dezinformarea, ,,primul păcat al jurnalismului”

Distribuie pe:

“Papa Francisc a denunțat sâmbătă «dezinformarea» și știrile false, care, în încercarea de a influența opinia publică, reprezintă primul păcat al jurnalismului”, relatează AFP.

Dezinformarea este primul dintre păcatele, greșelile - să spunem așa - ale jurnalismului, a declarat el în timpul unei audiențe la Vatican pentru înmânarea unui premiu jurnalistic în prezența jurnaliștilor italieni.

“Dezinformarea este unul dintre păcatele jurnalismului. Ele sunt în număr de patru: dezinformarea, atunci când un jurnalist nu informează sau informează prost; calomnia (uneori folosită); defăimarea, care este diferită de calomnie, dar distruge; iar al patrulea (...), dragostea pentru scandal”, a declarat papa argentinian, citat într-un comunicat al Vaticanului.

“De exemplu, manipulările celor care răspândesc știri false din interes pentru a influența opinia publică mă îngrijorează”, a explicat el, făcând apel la “o explozie de responsabilitate” în “situația dramatică prin care trece Europa, prin continuarea războiului din Ucraina”.

“Speranța mea este să dăm spațiu vocilor păcii, celor care se angajează să pună capăt acestui conflict, precum și atâtor altora”, a insistat el.

Un comunicator talentat, papa argentinian, în vârstă de 86 de ani, care urmează să viziteze Mongolia săptămâna viitoare, a acordat de la alegerea sa numeroase interviuri, fiind mult mai deschis și mai confortabil în acest exercițiu decât predecesorul său, Benedict al XVI-lea. (Agerpres)

Lasă un comentariu