Ordin de prefect pentru verificarea instalațiilor de GPL din MureȘ

Distribuie pe:

Potrivit unui comunicat de presă transmis redacției noastre, prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, a semnat ieri, 30 august, Ordinul de prefect care “dispune măsurile organizatorice pentru acțiunile de control la instalațiile de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL, din județul Mureș”. Potrivit documentului, până la data de 31 octombrie 2023, 11 instituții cu atribuții în domeniu vor efectua acțiuni de control la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat GPL, de pe raza județului Mureș.

“În fața încălcării legii sau a nepăsării față de siguranța mureșenilor, instituțiile publice cu rol de control vor lua măsurile ce se impun, conform atribuțiilor conferite de lege. Acesta este mesajul transmis prin Ordinul de prefect către instituțiile care au început acțiunile de verificare la stațiile de carburanți și GPL din județul Mureș. Gândul nostru de solidaritate se îndreaptă către toți cei care suferă după evenimentul deosebit de grav care a avut loc la Crevedia. Din astfel de tragedii trebuie să învățăm și să acționăm în consecință, iar verificările care se vor derula în următoarele două luni sunt menite să identifice potențiale riscuri la adresa siguranței publice a locuitorilor județului Mureș”, a transmis prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre.

Potrivit Ordinului, următoarele instituții vor avea rol de verificare: Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat -Inspecția Teritorială ISCIR Sibiu, Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune S.A - CNCCIR Punct de Lucru Târgu Mureș, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - Inspectoratul Teritorial ISCTR nr. 8, Garda Națională de Mediu - Serviciul Comisariatul Județean Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “HOREA” al Județului Mureș, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mureș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș, Biroul Vamal de Interior Mureș, Autoritatea Rutieră Română - Agenția Teritorială ARR Mureș, Agenția pentru Protecția Mediului Mureș.

Rezultatele acțiunilor de control efectuate de fiecare instituție vor fi centralizate de Instituția Prefectului și raportate Ministerului Afacerilor Interne prin grija Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al Județului Mureș. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu