Românii continuă să plece în afara țării, în masă

Distribuie pe:

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) cere Guvernului României găsirea de urgență a unor soluții de stopare a plecării românilor din țară.

Conform Institutului Național de Statistică (INS), suntem în fața unui nou record. Numărul românilor care s-au mutat în străinătate este de peste 50.000 de persoane, aceasta fiind cea mai mare valoare a migrației externe definitive înregistrate în ultimii 30 de ani. Mai îngrijorător este faptul că o mare parte dintre ei sunt tineri între 15-19 ani.

Evoluția economică a țării, proasta funcționare a serviciilor publice, corupția la nivel de funcționar, lipsa infrastructurii și serviciile sanitare nesigure din România sunt doar câteva dintre motivele pentru care românii aleg să plece din țară.

Cel mai probabil, măsurile pe care Guvernul României cu privire la eliminarea facilităților fiscale în domeniile: agriculturii, construcțiilor și IT, vor face ca numărul românilor care să părăsească țara să crească în urmatoarea perioadă, de aceea tragem un semnal de alarmă și cerem Guvernului României ca în următoarele decizii să se țină cont și de politici prin care numărul celor care pleacă să scadă și poate chiar să se ajungă la o începere a întoarcerii acasă.

“Se pare că Guvernul României este foarte concentrat pe primirea banilor din PNRR, însă nu observă că românii continuă să plece din ce în ce mai mulți în afara țării.

Ar fi dureros să ajungem ca țară să primim banii prin proiectul PNRR, însă să nu îi avem cum să îi cheltuim pentru că nu mai avem forța de muncă”, a declarat Daniel Țecu, președinte al federației FADERE, prin intermediul unui Comunicat de Presă.

Vasile Bota

Lasă un comentariu