Electrica a dublat numărul echipelor de intervenție pentru a remedia defecțiunile cauzate de furtuna de miercuri

Distribuie pe:

Distribuție Energie Electrică România (DEER), Sucursala Mureș, a răspuns solicitării cotidianului “Cuvântul liber” referitoare la intervențiile avute în urma furtunii puternice din 30 august. Conform informării transmise redacției noastre, echipele de intervenție DEER, sprijinite de echipajele ISU Mureș, au acționat neîntrerupt pentru limitarea efectelor produse de condițiile meteorologice severe din după-amiaza zilei de 30 august 2023.

“Au fost afectate 38 de localități, cu 128 de posturi de transformare, și s-au înregistrat 182 de deranjamente”, se arată în documentul citat semnat de directorul sucursalei Mureș, Toma Ovidiu Tanca.

DEER, Sucursala Mureș mai precizează că “pentru reducerea disconfortului utilizatorilor de energie electrică, un rol esențial l-a avut dublarea echipelor din dispecerat și cele de intervenție aflate în teren, în zonele aflate sub cod portocaliu de vreme severă, cu intensificări ale vântului și rafale de până la 80 km/h”.

Cauzele principale ale întreruperilor au fost generate de ruperea conductoarelor și a stâlpilor de suport ai rețelelor electrice de distribuție de către vegetația aflată în apropierea liniilor electrice aeriene, precum și acțiunea vântului asupra conductoarelor, care a produs scurtcircuite, conducând la acționarea dispozitivelor de protecție ale instalațiilor. Reprezentanții DEER, Sucursala Mureș au mai precizat că în cazul ruperii sau a deteriorării rețelelor, timpii de realimentare cu energie electrică sunt mari, presupunând intervenții complexe, cu personal și utilaje specializate.

“Ne cerem scuze pentru orice disconfort sau neplăceri și asigurăm toți utilizatorii că reprezentanții DEER depun toate eforturile pentru asigurarea unui serviciu stabil, prin reluarea alimentării cu energie electrică în condiții de siguranță”, au mai precizat, prin intermediul informării transmise, reprezentanții societății. (D.B.)

Dragoș Bardoși

(sursa foto: arhivă DEER)

Lasă un comentariu