S-A DAT STARTUL CUPEI STRUCTURILOR SPECIALE DE INTERVENȚIE, EDIȚIA A VI-A!

Distribuie pe:

În perioada 4-7 septembrie a.c., peste 330 de luptători se vor întrece în cea de-a VI-a ediție a Cupei Structurilor Speciale de Intervenție, la Oarba de Mureș, loc cu o deosebită încărcătură emoțională și istorică.

Competiția tactico-aplicativă, devenită deja tradiție în rândul celor specializați în intervenție, a debutat la inițiativa Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (S.I.A.S.) din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, iar în acest an este organizată prin grija Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Evenimentul urmărește dezvoltarea abilităților de intervenție în situații excepționale, printre participanți regăsindu-se cei mai buni luptători din trupele speciale de intervenție din țară și din afara țării.

Pe parcursul celor patru zile, concurenții vor participa la probe de anduranță fizică, de tragere cu armamentul din dotare, de îndemânare în trecerea diferitelor obstacole, în abordarea cărora sunt puse la încercare atenția, concentrarea, capacitatea de gestionare a unor situații deosebite și de luare a deciziilor în situații limită.

De asemenea, vor avea loc simulări pentru mai multe situații tactice pe parcursul cărora concurenții vor fi nevoiți să recupereze și să transporte ostatici în teren accidentat sau vor fi puși în fața unor situații ce implică efort fizic intens, de durată.

Probele sunt organizate și denumite simbolic, în concordanță cu atmosfera istorică a zonei, astfel: “Proba Teodor” (tragere), “Proba Glorie Eroilor” (anduranță) și probele “Dealul Sângeriu” și “Sublocotenent Nicola Ion” (tactică și curaj).

Pentru a putea trece cu brio peste încercările competiției, concurenții au nevoie de o condiție fizică foarte bună, tehnică adecvată de abordare a diverselor obstacole, abilități de trăgător, memorie, atenție distributivă și, mai ales, spirit de echipă, toate împreună garantând succesul misiunii în condiții reale de intervenție.

Tuturor, le dorim succes!

IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu