Sorana Cîrstea își continuă parcursul de excepție la US Open

Distribuie pe:

Sorana Cîrstea, locul 30 WTA, s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale turneului de grand slam US Open. Românca a trecut în optimi de elvețiana Belinda Bencic, locul 13 WTA și cap de serie 15, scor 6-3, 6-3. Sorana Cîrstea și-a adjudecat primul set în 39 de minute, cu 6-3, după ce a avut 5-0 și adversara sa a recuperat apoi o parte din diferență. Cîrstea a început în forță și setul doi: în 27 de minute era deja 4-1 și avea minge de 5-1. Ea a ratat atunci și Bencic a făcut break, scorul devenind 4-2. Însă românca nu a pierdut situația de sub control, a reușit și ea breakul și s-a apropiat la un game de victorie. Calificarea s-a mai lăsat puțin așteptată, Bencic făcând 5-3, dar Sorana Cîrstea nu a greșit în ultimul game și a câștigat setul cu 6-3, în 46 de minute. În faza următoare, Cîrstea o va înfrunta pe favorita 10, jucătoarea cehă Karolina Muchova, locul 10 WTA. Prin accederea în sferturi, Cîrstea și-a asigurat un premiu de 455.000 de dolari și 430 de puncte. Pentru Sorana Cîrstea este prima prezență în sferturi la US Open și a doua prezență în această fază la un grand slam, după Roland Garros 2009. În 2009, ea a fost învinsă în sferturi la French Open de Samantha Stosur, scor 6-1, 6-3.

CSM Tg. Mureș, o înfrângere și o victorie la Cupa Tg Jiu

Echipa masculină de baschet CSM Tg. Mureș s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 87-79, în fața echipei CSM Rm. Vâlcea, în cel de-al doilea meci susținut în cadrul turneului amical Cupa Tg. Jiu. În primul joc, mureșenii pierduseră, vineri, în fața echipei gazdă, CSM Tg. Jiu, cu 78-71. Antrenorii George Trif și Vlad Pora i-au putut folosit în cele două partide pe Santa Szabolcs și americanul Jakob Lowrance, primul refăcut după o accidentare, iar cel de-al doilea revenit zilele trecute din Statele Unite. “Sunt mulțumit de evoluția jucătorilor și mă bucur că atât Szabi (Sánta) cât și Jakob (Lowrance) au avut evoluții mulțumitoare, chiar bune. Bineînțeles că încă chimia între jucători nu este perfectă, dar până la primele meciuri oficiale vom fi pregătiți. Urmează o săptămână de antrenamente, după care ne deplasăm la un turneu puternic la Sibiu, ultimul test înainte de Cupa României”, a afirmat George Trif.

TOP 10 cei mai prolifici jucători români ai startului de sezon 2023/2024. Doar trei au fost convocați la națională

Aurelian Chițu (32 de ani) este cel mai prolific jucător român al începutului de sezon 2023/2024, cu 6 goluri și 4 pase decisive în cele 8 meciuri oficiale bifate pentru FCU Craiova. Fostul jucător al ViitoruluI Constanța a reușit 6 goluri și 4 pase decisive în primele 8 jocuri din Superligă, fiind una dintre surprizele plăcute ale startului de stagiune. 450.000 de euro este cota de piață a lui Aurelian Chițu, conform transfermarkt.de. Iată cum arată topul celor mai eficienți jucători români în preajma porții adverse, în acest start de sezon 2023/2024: 1. Aurelian Chițu (FCU Craiova) - 10 (6 goluri și 4 pase decisive în 7 meciuri), 2. Florinel Coman (FCSB) - 9 (4 goluri și 5 pase decisive în 10 meciuri), 3. Dan Nistor (U Cluj) - 8 (5 goluri și 3 pase decisive în 8 meciuri), 4. Ianis Stoica (U Cluj) - 8 (4 goluri și 4 pase decisive în 8 meciuri), 5. Denis Alibec (Muaither) - 6 (4 goluri și 2 pase decisive în 9 meciuri), 6. Constantin Budescu (Farul) - 6 (2 goluri și 4 pase decisive în 9 meciuri), 7. Darius Olaru (FCSB) - 5 (4 goluri și o pasă decisivă în 11 meciuri), 8. Alexandru Pop (Oțelul) - 5 (4 goluri și o pasă decisivă în 9 meciuri), 9. Alexandru Chipciu (U Cluj) - 5 (3 goluri și 2 pase decisive în 7 meciuri), 10. Andrei Ivan (Univ. Craiova) - 5 (3 goluri și 2 pase decisive în 8 meciuri). Din cei 10 jucători din TOP, doar trei se regăsesc în lotul naționalei României pentru partidele cu Israel și Kosovo, din luna septembrie, din preliminariile Campionatului European din 2024: Florinel Coman, Denis Alibec și Darius Olaru. Cel mai prolific jucător din lista convocaților la acțiunea din septembrie este Florinel Coman, cel care a evoluat pentru FCSB în 4 partide din preliminariile Conference League, dar și 6 dueluri din Superligă. 3.500.000 de euro este cota de piață a lui Florinel Coman, conform transfermarkt.de.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu