Ediția a III-a a Taberei de picture pe sticlă: “Să-L cunoaștem pe Dumnezeu prin icoană”, derulată în parohia Cristești II, protopopiatul Târgu Mureș

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în parohia Cristești II, s-a desfășurat a treia ediție a Taberei de pictură pe sticlă: “Să-L cunoaștem pe Dumnezeu prin icoană”. Parteneri au fost Primăria și Consiliul Local Cristești, Școala Generală Cristești - (mulțumim domnului director Albert Zoltán pentru implicare), Inspectoratul de Poliție Mureș, Inspectoratul de Pompieri “Horea” Mureș, MDC HUMAN CARE SRL - reprezentată de Cheteg Dragoș și Raluca; grupul de părinți al Grupului de cateheză parohială și Asociația Culturală “DATINA” - Cristești, credincioși ai parohiei noastre, voluntari, profesori de pictură.

În cele 4 zile, cei 53 de copii, cu vârste între 4 și 13 ani, s-au bucurat de diferite activități socio-educative, discuții tematice religioase și nu numai, vizionări de film religios specific fiecărei vârste, activități sportive și cel mai important, atelierul de pictură pe sticlă sub coordonarea profesorilor Vodă Vasile și Manole Emilia, ajutați și de pictorul Horațiu Călugăr.

De asemenea, programul zilnic de la ora 8 la ora 19.30 a fost presărat, pe lângă cele menționate, și de activități specifice, organizate de poliția română, pompieri și activități de prim ajutor. Au fost patru zile pe care le-am petrecut împreună, lucru care a contat cel mai mult, de la mesele luate împreună, la activitățile colective, jocuri de socializare, discuții tematice.

Ultima zi din cele 4 s-a încheiat la o locație exterioară localității, în jurul lacurilor: “LA NUFĂRUL”, unde s-a aprins și focul taberei, cu cântece și voie bună și o masă pe cinste pentru toți copiii și părinții.

Încheierea festivă s-a desfășurat în duminica din 3 septembrie, când în straie de sărbătoare, cu mic cu mare, am participat la Sf. Liturghie, ne-am împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, iar la final am sfințit și binecuvântat munca copiilor, icoanele pe sticlă, și am acordat tuturor copiilor diplomele de participare.

Mulțumim tuturor celor amintiți mai sus și Bunul Dumnezeu să reverse asupra tuturor binecuvântarea Sa cerească, iar nouă să ne dea putere pentru organizarea ediției viitoare.

Cu deosebit respect și recunoștință

Pr. Bogdan Stelian Racoți

Lasă un comentariu