Încep lucrările la Patinoarul artificial din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Compania Națională de Investiții (CNI) a emis ordinul de începere a lucrărilor la Patinoarul artificial din Târgu Mureș, lucrări care vor demara în 24 august, a anunțat, joi, deputatul Dumitrița Gliga, implicată în deblocarea situației acestui obiectiv. Durata de execuție a lucrărilor va fi de un an și trei luni. Inițial, investiția a fost începută în 2007, dar lucrările au fost abandonate în 2013. Din 2016 au început demersurile pentru ca lucrarea abandonată să fie preluată de CNI de la Ministrul Tineretului și Sportului de la acea vreme. CNI a preluat investiția nefinalizată și a comandat un studiu care a relevat lucrările care trebuie efectuate pentru finalizarea investiției. Lucrările vor costa aproximativ 30 de milioane de lei.

“Terenul” va avea o suprafață de joc de 1.800 de mp (30x60 m, dimensiune standard, omologabilă IHF 2014), iar tribunele vor putea găzdui 2.000 de spectatori. Complexul sportiv va beneficia de dotări de ultimă oră, la nivel internațional, de la vestiare speciale pentru hochei pe gheață, camere speciale pentru arbitri, sală pentru conferințe de presă și facilități pentru transmisii radio - TV, până la săli pentru încălzirea sportivilor, săli pentru recuperare sau dotări tehnice pentru oficiali și arbitri. Cu dotările corespunzătoare, patinoarul va putea găzdui competiții și din alte sporturi, cum ar fi: handbal, baschet, volei, gimnastică, lupte libere, box, arte marțiale, tenis de masă și multe alte sporturi.

Alături de Bazinul Olimpic din Târgu Mureș, dat în folosință anul trecut, unde deja se antrenează 14 cluburi de înot și polo, Patinoarul artificial va pune orașul nostru pe harta internațională a competițiilor sportive. Cele două obiective aparțin de Clubul Sportiv Mureșul, club aflat în subordinea Agenției Naționale pentru Sport, fostul minister al sportului. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu