Din 2024, Veneția va tăia bilete pentru turiști

Distribuie pe:

Veneția va testa un sistem de bilete pentru turiști începând din 2024 pentru a reglementa fluxul uriaș de persoane care vizitează celebrul oraș italian, a anunțat marți primarul local, Luigi Brugnaro, citat de DPA. Potrivit lui Luigi Brugnaro, consiliul executiv din Primăria orașului a dat undă verde, marți, pentru acest sistem de testare, care are scopul de a descuraja prezența călătorilor de o zi la orele de vârf. Edilul italian a spus că 30 de date calendaristice vor fi alese pentru a testa noul sistem, care va începe să fie implementat în primăvara anului 2024. El va viza cel mai probabil weekendurile prelungite din primăvară și câteva weekenduri din timpul verii. Prețul biletelor va fi fixat inițial la 5 euro. “Regularizarea fluxurilor turistice la anumite intervale orare este necesară, dar asta nu înseamnă închiderea orașului. Veneția va rămâne deschisă pentru toată lumea”, a declarat primarul Brugnaro într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

Înaintea pandemiei de coronavirus, orașul italian primea peste 100.000 de vizitatori pe zi. Autoritățile locale îi au în vizor pe turiștii de o zi, întrucât mulți dintre ei nu contribuie aproape deloc la economia locală.

Planul, aflat de multă vreme în discuție, va trebui să fie însă autorizat de consiliul municipal, care se va întruni pe 12 septembrie. (Agerpres)

Lasă un comentariu