Caracteristicile sufletelor bătrâne

Distribuie pe:

Există destui oameni care cred că fiecare dintre noi se află într-o călătorie de reamintire a cine suntem cu adevărat, în care experimentăm viața pe Pământ prin intermediul simțurilor noastre. Astfel, de fiecare dată când revenim, învățăm mai multe și ne reamintim că existența înseamnă mult mai mult decât ceea ce vedem, iar unii dintre noi am revenit de atât de multe ori încât am ajuns să fim suflete bătrâne.

Suflete bătrâne au acele persoane care se pot simți mult mai vârstnice, mai mature și mai înțelepte față de vârsta lor biologică. În general, sunt foarte dezvoltate din punct de vedere spiritual, iar intuiția și empatia lor funcționează la capacități maxime. Conștientizează existența umană în profunzime și sunt într-o continuă căutare a sensului vieții.

Pentru ei, existența este e lungă aventură, presărată cu numeroase obstacole, care au rolul de a le oferi cele mai importante lecții de viață. Deseori, se pot lăsa copleșiti de sentimente, tocmai pentru că simt totul atât de intens, ceea ce îi împiedică să ducă o viață socială obișnuită.

Psihologii, citați de clickpentrufemei.ro, au grupat caracteristicile sufletelor bătrâne, astfel încât să le putem recunoaște.

Tendința de a fi singuratice - Acest lucru se datorează faptului că sufletele bătrâne sunt dezinteresate de preocupările și interesele celorlalte persoane cu aceeași vârstă ca și ele. Nu le place să se împrietenească cu persoane cu care nu sunt pe aceeași lungime de undă, rezultatul fiind că vor petrece foarte mult timp singure.

Iubesc cunoașterea, înțelepciunea și adevărul - Sufletul bătrân este mai atras de partea intelectuală a vieții. Acesta înțelege intuitiv că numai cunoașterea înseamnă putere, înțelepciunea este sinonimă cu fericirea, iar adevărul înseamnă libertate. Astfel, aceste preocupări sunt mult mai importante pentru ei decât simpla citire a celei mai recente bârfe sau comentarea ultimelor meciuri de fotbal.

Persoane spirituale - Numeroase suflete bătrâne tind să aibă firi sensibile și spirituale. Depășirea limitelor egoului, căutarea iluminării și promovarea păcii și a iubirii sunt principalele preocupări ale acestora.

Înțeleg efemeritatea vieții - Sufletele bătrâne sunt frecvent afectate de conștientizarea nu doar a propriei mortalități, ci de a tuturor și a tot ceea ce se află în jurul lor. Acest lucru le face mai precaute și câteodată distante, dar cu înțelepciune nu disperă, ci decid cum să își trăiască viața.

Conștiente și introspective - Sufletele bătrâne au tendința de a se gândi în permanență, nu contează la ce. Abilitatea lor de a medita și de a învăța din propriile acțiuni și din ale altora este cea mai bună lecție în viață. Unul dintre motivele pentru care aceste suflete se simt atât de mature în interior se datorează faptului că au asimilat foarte multe cunoștințe prin propriile procese de reflecție și posedă o foarte mare introspecție în situațiile de viață, prin abilitatea de a sta în liniște și de a observa cu atenție ceea ce se petrece în jurul lor.

Văd imaginea de ansamblu - Rareori veți vedea că sufletele bătrâne se pierd în detaliile obținerii unor calificări inutile (de exemplu, promovare la locul de muncă) sau că își cumpără televizoare mai mari. Ele au capacitatea de a vedea viața de sus, asemenea unei păsări, observând ceea ce este mai înțelept și mai semnificativ în viață. Când se confruntă cu probleme, au tendința de a le vedea ca pe niște dureri temporare. Prin urmare, sufletele bătrâne au naturi liniștite, stabile, ca urmare a abordării lor în viață.

Nu sunt materialiste - Bogăția, statutul, faima sau ultima versiune de telefon doar le plictisesc pe sufletele bătrâne. Acestea nu văd scopul obținerii unor lucruri care ne pot fi sustrase într-o clipă. În plus, sufletele bătrâne nu sunt interesate de lucrurile care durează foarte puțin, deoarece nu le aduc împlinire sufletească.

Inadaptate din punct de vedere social - Deși nu este întotdeauna cazul, multe suflete bătrâne prezintă semne ciudate de maturitate la o vârstă fragedă. Adesea, acești copii sunt etichetați ca fiind precoce, introvertiți sau rebeli, nepotrivindu-se comportamentelor de masă comune. De obicei, aceștia sunt extrem de curioși și inteligenți, observând lipsa de sens a ceea ce profesorii, părinții, colegii spun și fac, însă ei se opun într-un mod pasiv sau agresiv. Dacă poți vorbi cu propriul copil ca și cu un adult, cel mai probabil acesta are un suflet bătrân.

Se simt... bătrâne - Sentimentele care însoțesc un suflet bătrân sunt de precauție la nivel mondial, oboseală mintală, observarea atentă și un calm detașat, bătrânesc. Din păcate, de multe ori, sufletele bătrâne pot fi percepute ca distante și reci, deși sunt cele mai empatice și altruiste. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: pixabay.com)

Lasă un comentariu