,,Orice caracter este șlefuit de rostul învățăturii”

Distribuie pe:

Măsurăm timpul și trecerea sa și prin aceste evenimente atât de importante pentru fiecare dintre noi, așa cum este începutul sau finalul unui an școlar. Fixăm repere și continuăm să integrăm în viața comunității momente deosebite, care rămân în amintirea copiilor, părinților și dascălilor.

Cu primele semne ale despărțirii de vară, în răcoarea dimineților ce prefigurează toamna cu toate manifestările sale, sună și primul clopoțel, care, peste vremuri, devine și el din ce în ce mai digitalizat. E vremea în care frunzele învelesc pământul să nu i se facă frig, dar și timpul în care boboceii se numără și se adună sub plapuma caldă a științei de carte, în băncile școlii. E vremea unui firesc ce vine după vara plină de libertate.

Începutul școlii vine întotdeauna însoțit, pe lângă emoții, și de așteptări, de împlinirea atâtor vise frumoase de peste vară. E așteptarea îmbrățișării doamnei educatoare sau învățătoare, a cimentării legăturilor dintre elevi și, de ce nu, a unui început ce trebuie să fie reușit. De atmosfera fiecărui parcurs sunt responsabili fiecare, atât educatul, copilul, cât și educatorul, cadrul didactic, ținând cont de faptul că în procesul didactic iau parte dascălul, elevul, părinții și, de ce nu, societatea.

Comunitatea are nevoie de oameni educați, viitori membri de bază, care pot construi o lume mai bună, care pot dezvolta facilități, care vor constitui baza unei noi societăți, ce trebuie să fie așezată pe principii solide. Orice zid mare și puternic este construit din cărămizi mici și destul de fragile. Orice caracter este șlefuit de rostul învățăturii. Marcăm astăzi o nouă etapă în ceea ce înseamnă desăvârșirea fiecărui elev, ca adult educat și le doresc tuturor copiilor să aibă parte de minte luminată și cunoștințe pe măsură.

Personalului didactic, nedidactic și auxiliar le urez să aibă un an școlar care să le aducă satisfacții profesionale și, de ce nu, și personale, să fie călăuziți de spiritul marilor învățați și să își urmeze rostul formând caractere și dăruind cunoaștere. Să poată să se bucure de fiecare reușită a elevilor noștri, iar toți, împreună, să fim un bun fundament din perspectiva educației pentru generațiile ce se formează acum.

Școala, această instituție atât de important pentru o comunitate, este asemeni unui organism viu, ce se dezvoltă și caută mereu rosturi, metode și căi pentru a își atinge scopul cu care a fost creată. Și în anul acesta școlar vor continua derularea unor proiecte mai vechi, așa cum este proiectul “ACUM pentru incluziunea socială, în Sânpetru de Câmpie”, prin care 60 de elevi beneficiază de program after-school și o masă caldă, apoi Proiectul Național de Reducere a Abandonului Școlar, Centrul de zi pentru 30 de elevi din ciclul primar, Proiectul de dotare a școlii cu materiale didactice și mobilier, dar și “Eficientizarea energetică a clădirii școlii din Sânpetru de Câmpie”, ultimele două vor demara într-un termen relativ scurt. Mai mult mizăm pe faptul că Școala din localitatea Dâmbu va deveni utilizabilă, prin finalizarea lucrărilor de modernizare. Tot la capitolul vești bune pentru noul an școlar putem aminti și de câștigarea unui alt proiect de dotare a instituției cu două microbuze școlare electrice.

Vă urez tuturor un an școlar bun, plin de satisfacții, bucurii și sănătate! spunea Crăciun Spiru Șerban, primarul comunei Sânpetru de Câmpie.

Lasă un comentariu