ANM: Cod galben de ploi și furtuni în 21 de județe, până sâmbătă dimineața

Distribuie pe:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până sâmbătă dimineața, în 21 de județe.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 septembrie, ora 10.00 - 16 septembrie, ora 6.00, în cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și, local, în Muntenia și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50 - 60 km/h), izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20 - 30 l/mp și, izolat, de peste 40 - 50 l/mp.

Județele vizate sunt: Brăila, Galați, Bacău, Vrancea, Buzău, Neamț, Harghita, Covasna, Prahova, Mureș, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor și Sălaj.

ANM precizează că, vineri, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse, în timp ce sâmbătă, 16 septembrie, va mai ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării. (Agerpres)

Lasă un comentariu