Iohannis: MCV pentru România s-a finalizat; este o mare reușită

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Mecanismul de Verificare și Cooperare pentru România s-a finalizat, fiind o mare reușită pentru țara noastră.

“Este oficial, este înscris: Mecanismul de Verificare și Cooperare pentru România s-a finalizat. Este comunicarea Comisiei Europene de astăzi. După părerea mea, este o mare reușită a României. A durat mult, s-a lucrat mult și intens și în final am reușit”, a spus șeful statului, înainte de a participa la reuniunea “Justiție 2023: prioritățile sistemului de justiție și Raportul privind statul de drept - context național și european”, organizată de Ministerul Justiției.

El a adăugat că este momentul ca lupta împotriva drogurilor să fie accelerată.

“Cred că putem să concluzionăm că România s-a schimbat, este un stat de drept, este un stat cu o justiție funcțională și, totuși, trebuie să subliniez, nu este momentul să încetinim lupta anticorupție, este momentul să accelerăm lupta împotriva drogurilor, este momentul să accelerăm lupta împotriva evaziunii fiscale. Dar, astăzi, acum, este o zi frumoasă pentru România”, a afirmat Iohannis.

Comisia Europeană a închis vineri în mod oficial Mecanismul de Cooperare și Verificare pentru Bulgaria și România, ce fusese introdus în 2007, la aderarea celor două țări la Uniunea Europeană, ca măsură tranzitorie menită să faciliteze realizarea de progrese în domeniul reformei sistemului de justiție și în cel al măsurilor anticorupție, precum și în ceea ce privește criminalitatea organizată, în cazul Bulgariei, indică un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene la București. (Agerpres)

Lasă un comentariu