De vorbă cu elevii de liceu despre riscurile consumului de substanțe interzise

Distribuie pe:

Odată cu începutul Noului An Școlar, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Mureș au găsit prilejul de a relua discuțiile interactive cu elevii de la diferite unități de învățământ, pe cele mai importante subiecte educativ - preventive.

Atât ieri, cât și astăzi, polițiștii de prevenire s-au aflat printre cei peste 110 de elevi de la Liceul Teoretic ,,Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș, unde au abordat, împreună, cele mai importante aspecte referitoare la consecințele juridice și psiho-sociale ale consumului de substanțe cu efect psihoactiv.

Derivate acestora, au fost și discuțiile în legătură cu comportamentul violent la vârste fragede, răspunderea minorilor, dar și ultimele modificări legislative în materie penală, prevăzute de Legea 213 din 2023.

Pentru a exemplifica importanța conștientizării alegerilor făcute, mai ales la vârstele adolescenței, tinerilor le-au fost prezentate mai multe materiale conținând poveștile de viață și mărturiile unor foști consumatori.

Nici de această dată nu au lipsit întrebările, grație cărora informațiile au avut posibilitatea de a se sedimenta, într-o manieră interactivă.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu