Ne scriu cititorii - Scrisoare deschisă adresată domnului primar al municipiului Târgu Mureș

Distribuie pe:

Stimate dl primar,

Considerând că sunt în asentimentul tuturor locuitorilor cartierului Dâmbu, prin prezenta solicit (solicităm), din partea dumneavoastră, luarea unor măsuri cu privire la situația ce se află la piața de zi a acestui cartier, știind că piețele sunt subordonate primăriei.

Respectiv, în ce privește spațiul de circulație destinat cumpărătorilor, redus în așa măsură încât în zilele și orele de vârf, circulația devine un calvar. În privința acestor spații (distanța dintre mese) sunt emise acte normative ce reglementează, stabilesc dimensiunea acestora. Inițial, la amenajarea acestei piețe, distanța respectivă a fost reglementară, de minimum doi metri. Între timp, vânzătorii (din spatele meselor) au micșorat această distanță în avantajul lor, ajungând în unele locuri la doar 1 metru. Această modificare nu putea avea loc fără acordul administrației, presupun “contra cost” fără chitanță, ori repetate “mici atenții”.

Oricum, așa ceva constituie o infracțiune și se cere sancțiune. Apoi, se depozitează pe acest spațiu marfa și ambalajele. Vânzătorii cu marfa la sol, abia de lasă loc de trecere de 60-70 cm.

Sperăm în rezolvarea acestei situații.

Pentru rubrica “Ne scriu cititorii”. Stimată redacție, rog să publicați această scrisoare ce poate fi în ajutorul multor oameni.

Costache Elisei, Cartierul Dâmbu, Târgu Mureș

Către dl Costache Elisei

Târgu Mureș, str. Parângului nr. 5, ap.10, jud. Mureș

S.C. ADMINISTRATOR IMOBILE ȘI PIEȚE S.R.L. cu sediul social în Târgu Mureș, Piața Cuza Vodă, str. Cuza Vodă nr. 89, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J26/801/2004, CIF RO 16405213, având cod Iban RO21RNCB0188121096590001, deschis la Banca Comercială Română Târgu Mureș, în calitate de concesionar al terenului - domeniul public (piețe și parcări publice), reprezentată legal de către Ujică Valer - administrator,

Urmare a sesizării dvs. referitoare la unele nereguli din Piața agroalimentară 1848, vă comunicăm următoarele:

Întregul platou al pieței este organizat în conformitate cu prevederile legale, aspect care, în opinia noastră, nu poate fi pus în discuție.

Pe parcursul desfășurării activității din piață sunt posibile unele nereguli, cum ar fi depozitarea de ambalaje sau mărfuri pe căile de acces, ceea ce poate fi un inconvenient temporar pentru alți utilizatori ai piețe. Aceste situații sunt rezolvate de angajații noștri care deservesc piața agroalimentară și dacă constatați astfel de cazuri vă rugăm să vă adresați Șefei de formație sau personalului angajat al pieței agroalimentare.

În situația în care sunteți în posesia unor date compromițătoare pentru angajații noștri, vă rugăm să ni le comunicați în vederea luării măsurilor adecvate.

Vom verifica toate aspectele sesizate de dvs. și vom lua măsurile legale care se impun raportat la problemele constatate.

Vă asigurăm că întregul personal al societății își desfășoară activitatea în scopul creării de condiții cât mai bune tuturor utilizatorilor piețelor agroalimentare.

Vă așteptăm cu eventuale propuneri de îmbunătățire a activității noastre.

Cu deosebit respect și considerație!

Lasă un comentariu