Cu înțelepciune, să luăm... aminte!

Distribuie pe:

Motto: “Lumea asta stă să se prăbușească moral, etic și spiritual. Lipiți-vă de oameni bogați spiritual! Și ancorați-vă în frânghiile puternice ale iubirii și credinței, în valorile adevărate și neschimbătoare ale vieții.

(Ovidiu Bujor farmacist, academician)

•” Un bărbat în vârstă de 92 de ani, bărbierit proaspăt, pieptănat la fel, s-a îmbrăcat și la ora 8 dimineața s-a pornit înspre azil. Soția lui în vârstă de 70 de ani, nu de mult s-a stins din viață, și din acest motiv bărbatul simte că e nevoit să-și părăsească locuința.

Stă în foaierul azilului așteptând, zâmbește înspre noi atunci când îi spunem: camera dv. este pregătită. În timp ce mergem spre lift, îi povestesc pe scurt cum anume e camera lui, ce culoare are perdeaua și cuvertura de pe pat, ce are în cameră.

- Foarte mult îmi place - spune el și e încântat ca un copil de 8 ani, care acum urmează să primească prima lui cameră separată de la părinți.

- Stimate Domn, încă nici nu ați văzut camera, așteptați un pic înainte să vă pronunțați - am răspuns eu.

- Nu are nimic dacă nu am văzut-o încă, spune el. Dacă această cameră îmi place sau nu, nu depinde de mobilier sau decorații, ci depinde de cum vreau să o văd eu. Eu am decis deja în mintea mea, camera îmi place. Deciziile le aduc în fiecare dimineață imediat ce mă trezesc. Pot să iau decizia că îmi petrec ziua în pat și încerc să enumăr câte extremități sau componente ale corpului meu nu funcționează cum ar trebui, sau mă dor. Ori, pot să spun mulțumesc Domnului pentru tot și pentru că mă pot mișca.

Fiecare zi este un cadou, dacă pot să-mi deschid ochii, mă concentrez pe amintirile frumoase, amintiri pe care le-am adunat de-a lungul vieții mele. Bătrânețea, este ca și un cont în bancă. Iei de acolo exact ce ai adunat! Vezi, sfatul meu este să aduni multă, multă fericire și amintiri frumoase în contul tău de amintiri. Și îți mulțumesc că ți-ai adus aportul la contul meu, unde eu și azi tot strâng și mai strâng” - spuse omul învățat.

Ține minte cele de mai jos, și astfel ai șansa să fii fericit:

1. Eliberează-ți mintea de ură

2. Eliberează-ți mintea de a-ți face griji mereu

3. Trăiește modest

4. Dăruiește mai mult

5. Așteaptă mai puțin de la alții

6. Crede cu toată tăria în Dumnezeu - Creatorul

***

De ce râvnim după averi și lucruri?

Când viața e făcută să te bucuri.

De ce ne facem planuri pentru mâine?

Când astăzi noi trăim doar pentru pâine.

De ce vrem apă de pe unele planete?

Când totul e aici dacă ne este sete.

De ce nu mai avem răbdare?

Când ne întâlnim cu orișicare.

De ce mințim pe cei din jur?

Când adevărul este cel mai pur.

De ce urâm surorile și frații?

Când toți am fost creați s-avem relații.

De ce călătorim în lung și-n lat?

De ce ne chinuim ca să citim în stele?

Când la noi în suflet n-am umblat.

Când vorba Domnului e mai presus de ele.

De ce trăim în grabă și-n zadar?

Când “Mâine”poate nu-i în calendar.

De ce? De ce? De ce?

P.S. Starețul Arsenie: “Moartea nu este o prelungită tăcere în necunoscut. Este, de fapt, o altă vorbire cu tine, într-o altă limbă încă neînvățată”.

Cu dragoste creștină, preot ortodox român

Ilie Bucur Sărmășanul

Lasă un comentariu