Dosar penal după explozia din Călimănești soldată cu patru morți și cinci răniți

Distribuie pe:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au întocmit un dosar penal în cazul exploziei de la magistrala de gaze de la Călimănești, în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, dar și pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă sau nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, a informat, joi, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vrancea.

“La locul producerii exploziei, din cursul nopții, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, se află o echipă complexă formată din ofițeri specialiști - Serviciul Investigații Criminale și criminaliști care efectuează cercetarea la fața locului pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În această cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, precum și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

În noaptea de miercuri spre joi, la ora 01.30, a fost declanșat Planul roșu de intervenție în urma unei explozii la o magistrală de gaz de la Călimănești.

Patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite în urma exploziilor, doi bărbați de 61 și 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, fiind preluați cu elicopterul și transferați la unități medicale din București. Victimele lucrau pe șantierul Autostrăzii A7.

Potrivit ISU Vrancea, explozia de la magistrala de gaz de la Călimănești a fost cauzată de executarea lucrărilor pe șantierul Autostrăzii Moldovei A7. (Agerpres)

Lasă un comentariu