Guvernul a aprobat 40 de milioane de euro pentru dotarea Jandarmeriei

Distribuie pe:

Jandarmeria va beneficia de mijloace și echipamente suplimentare pentru a interveni la dezastre și situații critice, în urma unui acord de împrumut de 40 milioane euro cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, aprobat de Guvern în ședința de miercuri.

Potrivit unui comunicat de presă, Executivul a aprobat miercuri un amendament convenit între Guvern și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, prin scrisoarea semnată la București la 30 iunie 2023 și la 4 iulie 2023, la acordul de împrumut (Proiect privind consolidarea infrastructurii și a pregătirii pentru situații critice de urgență) dintre România și BIRD, semnat la București la 10 iulie 2019.

Amendamentul aprobat se referă în principal la întărirea capacității de răspuns a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române în situații de urgență, prin procurarea de mijloace și echipamente suplimentare în cadrul componentei 2 a proiectului - capacitatea operațională și conștientizarea publicului, pentru realizarea unor capabilități de dislocare pe termen scurt pentru 8 grupări de jandarmi mobile, precum și prin introducerea unei noi componente, componenta 4 de răspuns de urgență în caz de dezastre (CERC).

Implementarea proiectului privind consolidarea infrastructurii și a pregătirii pentru situații critice de urgență se asigură de către de Ministerul Afacerilor Interne. Costul proiectului este de 40 milioane euro și este finanțat 100% din împrumut.

Obiectivul principal al acestui proiect vizează creșterea rezilienței facilităților critice ale Jandarmeriei Române de răspuns în situații de urgență și la dezastre și consolidarea capacităților instituționale pentru pregătirea și răspunsul în situații de urgență. (Agerpres)

Lasă un comentariu