Bastionul Tăbăcarilor din Târgu Mureș, 30 septembrie: Expoziția artiștilor rezidenți de la SAH Viișoara (Hundorf)- “Vremuri Stranii și Întâlniri Improbabile”

Distribuie pe:

Asociația “Acasă la Hundorf” are bucuria să anunțe primul eveniment public al rezidențelor SAH 2023, expoziția “Vremuri Stranii și Întâlniri Improbabile”, curatoriată de Alexandra Boaru, Daniel Semenciuc și Valentin Teodorescu. Vernisajul va avea loc pe 30 septembrie la Bastionul Tăbăcarilor în Târgu Mureș.

Expoziția cuprinde lucrările finale ale artiștilor rezidenți care au călcat pragul de Acasă în ediția SAH de anul acesta și reprezintă cercetarea și explorarea lor artistică în satul transilvănean Hundorf (azi Viișoara, județul Mureș). Având un titlu enigmatic, expoziția cuprinde viziuni, impresii, curiozități, fragmente de viață și timp percepute de rezidenții artiști în spațiul rural în care au locuit și creat timp de două săptămâni.

“Examinând realități locale precum migrația, condiția femeilor de la țară, sincopele educației, disonanțele familiale, diversitatea etnică sau criza identității adolescenților, unii rezidenți au scos satul din abstracțiunea atemporală a ruralului și l-au făcut tangibil. Privindu-l prin ochii lor, distingem un spațiu conectat direct la sursele actualității”, scriu curatorii în textul expoziției.

Anul acesta invitata prezentă la vernisaj este Alina Gherasim, pictor și scriitor.

Sunteți invitați să descoperiți cum se vede satul românesc astăzi în ochii tinerilor artiști SAH 2023.

Lasă un comentariu