Emisiune numismatică: 175 DE ANI DE LA ADOPTAREA TRICOLORULUI

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic, începând cu data de 25 septembrie 2023, un set de monetărie cu tema 175 de ani de la adoptarea tricolorului.

Setul va conține monedele românești aflate în circulație, cu valoare nominală de un ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani și o medalie din argint.

Aversul prezintă un grup de revoluționari pașoptiști purtând steagul tricolor și inscripția “175 DE ANI DE LA ADOPTAREA TRICOLORULUI”, iar reversul redă reprezentarea unui fragment din pictura “România revoluționară” și inscripțiile “ROMANIA REVOLUTIONARA” și “1848”.

Setul de monetărie va fi prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locașuri speciale. Medalia din argint și monedele care alcătuiesc setul sunt realizate în condiții de calitate proof like.

Tirajul maxim al acestei emisiuni numismatice este de 5.000 seturi, prețul de vânzare (exclusiv TVA) este de 400 lei pentru un set, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul www.bnr.ro. În cazul în care stocul destinat rezervărilor online se epuizează, BNR informează că există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale instituției, începând cu data lansării emisiunii respective, fără a fi necesară o rezervare în acest sens. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: bnr.ro)

Lasă un comentariu