Fonduri de la bugetul de stat pentru investiții în centre de zi și rezidențiale publice și private. 16 sunt din județul Mureș!

Distribuie pe:

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a semnat Ordinul privind finanțarea de la bugetul de stat a unor investiții pentru centre de zi și rezidențiale publice și private care au ca principali beneficiari vârstnicii, persoanele cu dizabilități și copiii instituționalizați.

Conform documentului, pot fi finanțate investițiile pentru reparații capitale, renovări, de extindere și dotare a centrelor.

Sunt vizate 62 de centre publice, pentru care suma alocată este de 70 de milioane de lei, și 119 centre private pentru care suma alocată este de 65 milioane de lei. Beneficiarii sunt persoane vârstnice, persoane cu dizabilități și copii din centre de zi și rezidențiale.

Pe lista centrelor publice, județul Mureș figurează cu suma totală de 50.000 de lei alocată pentru reparații, amenajări, modernizări și dotări la Căminul pentru Persoane Vârstnice din comuna Măgherani, iar la centrele private, pe listă se regăsesc 16 așezăminte de îngrijire și asistență:

Asociația Răsăritul - Centru de Îngrijire și Asistență pentru Vârstnici; Asociația Amicus - Cămin pentru Persoane Vârstnice Amicus; Asociația Filantropia Ortodoxa Alba Iulia - Filiala Reghin - Așezământul Social “Casa Maria II”, Reghin; Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia - Filiala Reghin - Așezământul Social “Casa Maria I”, Reghin; Asociația Saflora Heim - Centru Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Vârstnice Saflora Heim; Asociația Sorel și Sorela - Cămin pentru Persoane Vârstnice; Asociația Academia de Sănătate Samariteană- Centru Rezidențial pentru Persoane Vârstnice; Fundația Rheum Care - Centru de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane cu Dizabilități; Asociația Valea Izvoarelor - Rezidență pentru Vârstnici Valea Izvoarelor; Fundația Centrul Creștin Social Medical de Zi - Locuință Protejată pentru Persoane Vârstnice; Asociația History - Cămin de Bătrâni History; Fundația Buckner - Centrul de Zi Buckner; Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia - Filiala Reghin - Așezământul Social “Casa Maria III, Reghin”; Fundația Centrul Creștin Social Medical de Zi - Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice; Fundația Mâini Dibace - Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități; Asociația Civitas - Împreună Pentru Comunitate - Centru de Zi “Civitas”.

Lista proiectelor selectate, categoria lucrărilor finanțate, sumele acordate și perioada finanțării este disponibilă la acest link: https://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/anunturi

Ileana Sandu

Lasă un comentariu