ISU Mureș la datorie

Distribuie pe:

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș.

Din data de 6 octombrie a.c., până în dimineața zilei de 9 octombrie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 167 situații de urgență, și anume 3 incendii, dintre care unul produs în urma aprinderii vegetației uscate, 2 accidente rutiere, 4 alte situații de urgență și 158 misiuni medicale SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni ale echipajelor operative, amintim:

• Vineri, 6 octombrie, în jurul orei 13.00, Detașamentul Târgu Mureș a intervenit cu o autospecială de stingere și două ambulanțe SMURD, dintre care una cu medic, precum și un echipaj medical SAJ, la un accident rutier produs pe Bulevardul Pandurilor din municipiul Târgu Mureș. În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme, trei persoane fiind imediat preluate de echipajele medicale prezente la fața locului. În urma evaluării medicale s-a constatat faptul că două dintre acestea au suferit leziuni minore, cod galben medical, primind îngrijiri medicale la fața locului, o altă persoană aflată în stare gravă, de cod roșu medical, politraumatizată, fiind preluată de urgență de ambulanță SMURD C1 - Terapie Intensivă Mobilă și transportată ulterior la UPU Târgu Mureș. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii incendiilor, precum și cele de îndepărtare a efectelor negative produse, în vederea deblocării circulației.

• Tot vineri, în jurul orei 14.00, două echipaje de pompieri din cadrul Punctului de Lucru Sovata ce încadrau o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, în colaborare cu SVSU Sângeorgiu de Pădure, au fost solicitate să intervină pentru extragerea unei persoane surprinsă sub un utilaj agricol (tractor) răsturnat pe câmp între localitățile Bordoșiu și Dumitreni. Ajunse la fața locului, echipajele au constatat faptul că este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de circa 35 de ani, inconștientă, pentru care au fost necesare manevrele de descarcerare. Pompierii au acționat de urgență pentru extragerea victimei care, din nefericire, prezenta leziuni incompatibile cu viața, fiind declarată decedată la fața locului.

De asemenea, în perioada de referință, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Mureș au executat 4 controale pe linia prevenirii incendiilor și 2 acțiuni de educare și informare preventivă la obiective din zona de competență.

În aceeași perioadă, pentru protejarea și prevenirea populației județului Mureș au fost transmise 4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert privind prezența unor urși în zone locuite și a incindenței codului galben de intensificări ale vântului în zonele vizate.

Lasă un comentariu