ȘTAFETA VETERANILOR - Ediția a X-a - UN PROIECT INVICTUS ROMÂNIA, NĂSCUT DIN DRAGOSTE DE ȚARĂ ȘI RESPECT FAȚĂ DE EROII ROMÂNIEI

Distribuie pe:

“Ștafeta Veteranilor INVICTUS” - ediția a X-a este un eveniment organizat la nivel național sub egida Ministerului Apărării Naționale cu scopul de a promova memoria eroilor români prin intermediul sportului.

Activitatea se desfășoară în perioada 5-25 octombrie 2023 și presupune purtarea unei ștafete, reprezentată de către una din culorile drapelului tricolor, pe trei trasee diferite. Alergătorii, însoțiți de bicicliști, au plecat din București, Pitești și Călărași pe 05.10.2023. Toate cele trei trasee reunite la Carei, de Ziua Armatei României, vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 și cinstind eroii și veteranii României care

s-au jertfit pentru ca noi, astăzi, să avem un loc căruia îi putem spune acasă.

Ștafeta va traversa județul Mureș, inclus în traseul galben, în zilele de 12 și 13 octombrie. Ca în fiecare an, voluntarii Invictus din Târgu Mureș vor participa și anul acesta și vor purta ștafeta galbenă pe traseul Târgu Mureș - Oarba de Mureș - Târnăveni - Mediaș. Vom alerga cu Drapelul Național, ne vom opri la monumentele ridicate în cinstea militarilor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm, ne vom aduce aminte de străbunicii și bunicii care au luptat pentru libertatea noastră.

Cu acest prilej, Garnizoana Târgu Mureș organizează joi, 12 octombrie 2023, începând cu ora 17.00, o ceremonie publică de primire a Ștafetei Veteranilor în Piața Teatrului din Târgu Mureș, urmând ca în dimineața zilei de 13 octombrie, la ora 06.30, ștafeta galbenă să plece purtată de voluntarii Invictus mureșeni către orașul Mediaș.

Menționăm că echipele de ștafetă sunt formate din voluntari civili și militari, sportivi de performanță sau amatori și militari răniți - componenți ai Invictus Team România la Jocurile Invictus.

Fie că sunteți sportivi profesioniști sau amatori, vă invităm să alergați/ pedalați alături de noi la Ștafeta Veteranilor! Oricine este binevenit să se alăture acestui eveniment sportiv.

Compartimentul Relații Publice

Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale

Locotenent-colonel Ivanof Alexandru

Lasă un comentariu