UMFST Târgu Mureș, singura instituție de învățământ din țară unde se predă Teqball

Distribuie pe:

Conducerea Federației Române de Teqball a anunțat, miercuri, că Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș este prima instituție de învățământ superior din România în care studenții de la Facultatea de Sport au început cursurile de Teqball, alături de antrenori-sportivi recunoscuți la nivel internațional.

“Federația Româna de Teqball, în cooperare cu ministrul Educației și ministrul Sportului, a implementat un proiect unic în România, în baza căruia a dotat peste 100 de universități, licee, colegii și cluburi sportive cu mese de teqball, pentru dezvoltarea acestui sport în România. Proiectul se derulează cu sprijinul Federației Internaționale de Teqball. Astfel, au fost atrase în acest proiect 23 de universități care au facultăți de sport. Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș este prima instituție de învățământ superior în care studenții de la Facultatea de Sport au început cursurile cu specialitatea teqball, beneficiind de prezența a doi antrenori de teqball, profesori de sport care practică teqball, Kinga Barabási și Hunor Kristaly. Cei doi sunt foști studenți ai UMFST Târgu Mureș”, a declarat, pentru Agerpres, președintele Federației Române de Teqball, Teodor Luca.

Unul dintre antrenorii care vor preda studenților de la UMFST Târgu Mureș, Kinga Barabási, este cea mai bună jucătoare de teqball din România, fiind medaliată cu aur la Jocurile Olimpice Europene de la Cracovia Malopolska 2023 în proba de simplu feminin și medaliată cu argint în proba de dublu feminin în cadrul aceleași competiții.

Lasă un comentariu