La începutul lui noiembrie aflăm cine va construi noul “Institut al Inimii” din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Prof. dr. Horațiu Suciu, Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureș, a prezentat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, noutățile cu privire la pașii făcuți pentru realizarea investiției de peste 106 milioane de euro, în noul institut care va fi construit din fonduri PNRR. Clădirea modernă va fi amplasată în vecinătatea SCJU, str Ghe. Marinescu nr. 50, așa cum se poate vedea în imagine.

“Mă bucur să aduc în discuție acest proiect și să vă anunț că se află în graficul prevăzut. Suntem în linie dreaptă. Asta înseamnă că ofertele au fost depuse, evaluarea tehnică a fost efectuată și suntem în stadiul de analiză financiară. Există un punctaj foarte clar și noi avem certitudinea că în prima decadă a lunii noiembrie vom avea câștigătorul pentru proiectare și execuție. Calendarul, în cazul în care nu există contestații, ar fi: 3 luni pentru proiectare, pentru că în mare, proiectul există deja în Studiul de Fezabilitate, și 26 de luni pentru construire. În aprilie 2026, obiectivul trebuie să fie finalizat”, a declarat, ieri, prof. dr. Horațiu Suciu.

Clădirea noului “Institut al Inimii” va avea 18.000 de metri pătrați, 2 niveluri de subsol, parter și 5 etaje, urmând să aibă o înălțime de 31 de metri.

Licitația pentru dotări va fi făcută la începutul anului viitor. Există un termen de doi ani până la data la care aceste aparate vor trebui să fie instalate. Din totalul investiției, aparatura costă 36 de milioane de euro, iar construcția 70 de milioane de euro.

“Pentru a vă face o imagine asupra complexității procedurii de atribuire vă informez că la licitația pentru proiectare și execuție s-au prezentat 4 asocieri de firme, fiecare asociere cu un număr între 12 și 21 de firme. Practic, au trebuit evaluate zeci de mii de pagini, așadar un proces extrem de stufos”, a mai spus șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul IUBCvT. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu