Lămuriri de la Azomureș după ce mai mulți muncitori care lucrau pe platformă au avut probleme de sănătate

Distribuie pe:

Ieri, purtătorul de cuvânt al Azomureș, Ovidiu Maior, a transmis presei poziția societății în legătură cu situația unor muncitori (angajați ai unei firme contractoare care lucrau pe platforma combinatului chimic și nu a Azomureș) care s-au îmbolnăvit.

Redăm comunicatul Azomureș: “Suntem la curent cu evoluția acestui caz. Am luat legătură cu echipele de medici care îi au în îngrijire pe angajații companiei care au efectuat lucrări la echipamentele de la una dintre instalațiile de pe platformă. Oferim tot suportul pentru a identifica ce a cauzat aceste îmbolnăviri, care au fost semnalate doar la unii dintre oamenii care au lucrat în același loc, timp de mai multe zile.

Am pus la dispoziția autorităților datele pe care le avem, am explicat procesele tehnologice ce au loc în instalația respectivă pentru ca aceste date să fie coroborate cu datele medicale.

Oamenii care sunt acum sub observație medicală au efectuat lucrări în perioada 8-10 octombrie, iar semne de îmbolnăvire, probleme respiratorii, au apărut după data de 12 octombrie și s-au manifestat doar la o parte din muncitorii care au lucrat în același loc. În perioada în care au avut loc lucrările nu au fost semnalate inhalări accidentale de substanțe periculoase, conform rapoartelor interne, dar vom continua să investigăm intern fiecare detaliu și vom reveni cu informații”.

Lasă un comentariu