Plăcintă cu dovleac

Distribuie pe:

Ingrediente:

1 pachet de foi de plăcintă (13-15 foi)

1 kg de dovleac plăcintar ras

100 g de miez de nucă

100 g de zahăr

1 linguriță de scorțișoară

2 linguri de pesmet

50 ml ulei (sau unt topit)

opțional - zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare:

Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă. Dați dovleacul pe răzătoarea cu găuri mari sau la robot. Tocați nucile mărunt din cuțit. Peste dovleac puneți zahărul, pesmetul, nuca, scorțișoara și amestecați. Numărați foile din pachet (de obicei sunt cam 13-15) și împărțiți-le în 3 pentru că veți face 3 suluri de plăcintă.

Ungeți fiecare foaie de plăcintă cu foarte puțin ulei și suprapuneți foile pentru primul sul. Peste ultima foaie puneți 1/3 din cantitatea de dovleac, apoi rulați și puneți sulul în tavă.

Procedați în același mod și cu celelalte 2 suluri de plăcintă. Ungeți sulurile cu puțin ulei și presărați peste fiecare sul un fir de zahăr tos. Acesta se va carameliza în cuptor și va da un aspect frumos și o aromă plăcută. Coaceți plăcinta timp de 30-40 de minute până când este frumos rumenită.

Lasă un comentariu