Stilouri injectoare falsificate, în circulație în Europa

Distribuie pe:

Autoritățile sanitare europene și franceze au alertat farmaciștii cu privire la circulația unor stilouri injectoare etichetate fals drept Ozempic, un medicament pentru tratamentul diabetului, folosit în mod abuziv pentru slăbit, foarte popular pe rețelele sociale.

“Ca măsură de precauție, facem apel la toți actorii din lanțul de aprovizionare să fie vigilenți”, a scris luni Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor (ANSM) din Franța într-o notă de informare adresată farmaciștilor.

Potrivit Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), “stilourile preumplute etichetate fals drept Ozempic (semaglutidă, 1 mg, soluție injectabilă), un medicament indicat în tratamentul diabetului de tip 2, au fost identificate la anumiți angrosiști de medicamente din Uniunea Europeană și Regatul Unit”.

Aceste stilouri injectoare falsificate, pe a căror etichete Germania figurează ca țară de proveniență, au fost identificate la distribuitori din această țară, dar și din Austria și Regatul Unit, potrivit EMA, care atrage atenția că există “diferențe de aspect între stiloul falsificat și stiloul autentic”.

Situația face în prezent obiectul unei anchete a autorităților de reglementare în domeniul medicamentelor din Uniunea Europeană și a poliției, a subliniat EMA.

Medicamentul antidiabetic injectabil Ozempic este foarte popular pe rețelele sociale pentru proprietățile sale de reducere a greutății corporale, nefiind însă indicat din punct de vedere medical în acest scop.

Agerpres

Lasă un comentariu