ISU Mureș la datorie - Misiunile pompierilor mureșeni din perioada 20-23.10.2023

Distribuie pe:

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul județului Mureș.

Din data de 20 octombrie a.c., până în dimineața zilei de luni, 23 octombrie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 200 situații de urgență, și anume 5 incendii, dintre care trei produse în urma aprinderii vegetației uscate, 3 accidente rutiere, 6 alte situații de urgență și 186 misiuni medicale SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni ale echipajelor operative, amintim:

* Sâmbătă, 21 octombrie, în jurul orei 13.35, Detașamentul Târnăveni a intervenit cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs în localitatea Căpâlna de Sus. În accidentul rutier a fost implicat un singur autoturism care a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se, cu 4 ocupanți (3 sex feminin și un minor de aproximativ 2 ani, sex masculin), 3 dintre aceștia s-au autoevacuat, iar o persoană de sex feminin a rămas blocată în autoturism, aceasta a fost eliberată și preluată de către echipajele medicale prezente la fața locului. În urma evaluării medicale a victimelor, două persoane au suferit leziuni minore, de cod galben, care vor fi transportate la unitate medicală. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii incendiilor, precum și cele de îndepărtare a efectelor negative produse, în vederea deblocării circulației.

* Tot sâmbătă, în jurul orei 14.26, Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș a intervenit în municipiul Târgu Mureș, în urma izbucnirii unei explozii la nivelul unui apartament pe strada Moldovei. La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție salvare de la înălțimi, motocicleta de intervenție SMURD și două ambulanțe SMURD, dintre care una cu medic. În urma evenimentului a rezultat o victimă, sex feminin, de aproximativ 35 de ani, cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare, a fost preluată de urgență de echipajul SMURD și transportată la UPU Târgu Mureș. S-a executat o recunoaștere în apartamentele din jurul celui în care s-a produs explozia și nu au fost constatate pagube materiale majore, nu a fost necesară evacuarea locatarilor. Cauza probabilă a producerii exploziei a fost stabilită ca fiind scăpări de gaze combustibile.

De asemenea, în perioada de referință, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Mureș au executat 2 controale pe linia prevenirii incendiilor și 2 acțiuni de educare și informare preventivă la obiective din zona de competență.

Informații despre modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Compartiment Informare și Relații Publice ISU Mureș

Lasă un comentariu