Interes pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice

Distribuie pe:

În cursul săptămânii trecute a demarat sesiunea de înscriere a unităților de cult în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională - Casa Verde Fotovoltaice. Datorită interesului deosebit manifestat, în aceeași zi s-au și încheiat înscrierile unităților de cult în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Bugetul alocat unităților de cult a fost de 17.500.000 de lei, acesta fiind rezervat integral prin înscrierea unui număr de 875 de solicitanți.

Parohiile beneficiază de finanțare dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: nu are obligații restante la bugetul de stat și bugetul local, conform legislației naționale în vigoare; se obligă să permită accesul persoanelor autorizate în vederea colectării datelor înregistrate de sistemul de panouri fotovoltaice și verificării sistemului de panouri fotovoltaice finanțat și se obligă să respecte legislația în domeniu, privind livrarea surplusului în sistemul energetic național; în caz contrar, sprijinul financiar acordat prin prezentul program poate constitui ajutor de stat, autoritățile competente putând proceda la recuperarea sumelor finanțate, se arată în ghidul publicat de AFM.

“S-a încheiat ultima etapă de înscrieri, cea dedicată unităților de cult, din această sesiune a Programului Casa Verde Fotovoltaice. Este primul an când, pe lângă beneficiarii persoane fizice, am introdus o nouă categorie de solicitanți, și anume, unitățile de cult, care și-au manifestat interesul deosebit pentru accesarea acestui program. Înscrierile în program, din partea persoanelor fizice și a unităților de cult, însumează solicitări de finanțare în valoare de 1.750.000.000 de lei pentru instalarea a 87.500 de noi capacități de producere a energiei electrice cu sprijin financiar de la Administrația Fondului pentru Mediu”, a declarat, prin intermediul unui Comunicat de presă, Laurențiu-Adrian NECULAESCU, președintele Administrației Fondului pentru Mediu. (B.V.)

Vasile Bota

Lasă un comentariu