Prefectul Ciprian Dobre a mers pe șantierul magistralei de apă de pe câmpia mureșeană

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, s-a întâlnit cu echipele care lucrează pe șantierele proiectului de introducere a apei potabile pe câmpie. Prefectul de Mureș a precizat că lucrările la acest proiect deosebit de important decurg într-un ritm bun, fiind nevoie în continuare de o mobilizare susținută. “Lucrările la magistrala Apă pe Câmpie sunt în grafic, însă e nevoie în continuare de o mobilizare susținută. M-am întâlnit cu echipele care lucrează la o parte din șantierele proiectului, cel mai avansat dintre acestea fiind aducțiunea principală Luduș - Grebenișu de Câmpie, cu un stadiu de execuție de 85%”, a afirmat prefectul Ciprian Dobre.

Magistrala Apă pe Câmpie asigură apă potabilă la cele mai înalte standarde, din sursă sigură, pentru un număr de peste 10.000 de locuitori din localitățile Miheșu de Câmpie, Sânger, Șăulia, Tăureni, Zau de Câmpie și Grebenișu de Câmpie.

“Se lucrează în cadrul celor 3 contracte care compun proiectul: aducțiunea principală, efectuarea lucrărilor pe sistemele de alimentare cu apă din comunele Șăulia, Miheșu de Câmpie, Tăureni, Zau de Câmpie și Sânger, dar și contractul care vizează efectuarea lucrărilor la gospodăria de apă și rețeaua de distribuție Grebenișu de Câmpie. Finalul acestui an trebuie să aducă îndeplinirea celei mai mari așteptări a mureșenilor de pe câmpie: apă potabilă de calitate, din sursă sigură. Vremurile în care oamenii primesc vara apă la cisternă și găleată vor apune”, a mai spus prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre.

Contractul de finanțare pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș - Zona Luduș - Grebenișu de Câmpie a fost semnat în luna martie de Guvernul României condus la acea vreme de Nicolae Ciucă.

Cele trei contracte componente ale proiectului vizează aducțiunea principală: conductă de aducțiune Luduș - Grebenișu de Câmpie, cu o valoare de 38,5 milioane lei, câștigătorul licitației fiind S.C. Aqua Serv Cluj S.R.L. Al doilea contract prevede efectuarea lucrărilor pe sistemele de alimentare cu apă din comunele Șăulia, Miheșu de Câmpie, Tăureni, Zau de Câmpie și Sânger, cu o valoare de 28,2 milioane lei, câștigat de asocierea CONSTRUCT MAPCOM SRL și URBAN CONSTRUCT TRANSILVANIA SRL. Al treilea contract vizează efectuarea lucrărilor la gospodăria de apă și rețeaua de distribuție Grebenișu de Câmpie, cu o valoare de aproape 20 milioane lei, contractul fiind câștigat de asocierea LAS PROM SRL (Leader), MONTREPCOM SRL și GEIGER TRANSILVANIA SRL.

Termenul de finalizare al proiectului magistralei de apă este 31 decembrie 2023.

Lasă un comentariu