La Petelea și Suplac, Investiții în proiecte de infrastructură

Distribuie pe:

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” primesc finanțare, la nivel național, 62 de noi investiții în infrastructura rutieră și tehnico-edilitară, după semnarea contractelor de către ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, și beneficiarii proiectelor.

Valoarea totală este de 679.062.421,56 de lei, iar fondurile alocate vor fi folosite pentru modernizarea infrastructurii de transport auto și pietonal, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și a rețelelor de canalizare menajeră, echiparea stațiilor de epurare, redimensionarea și extinderea unor conducte de distribuție a gazelor naturale și construirea sau reabilitarea unor poduri.

“Sunt în contact permanent cu autoritățile locale pentru implementarea acestor proiecte, astfel încât să contribuie la creșterea standardului de viață al locuitorilor, oferindu-le acces la utilități, transport mai sigur și mai eficient și oportunități de dezvoltare economică”, a precizat Adrian-Ioan Veștea.

În județul Mureș beneficiază de finanțare unitatea administrativ- teritorială Petelea, pentru Reabilitare drum național DN15 km 97+500 km - 101+946 și străzi, suma alocată fiind de 10.000.000 de lei. Comunei Suplac îi revin 3.987.434.92 de lei pentru modernizare stație de tratare apă, informează Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

(B.V.B.)

Lasă un comentariu