Târgu Mureș: Stadiul lucrărilor pentru finalizarea Patinoarului acoperit

Distribuie pe:

În luna august au început lucrările pentru finalizarea Patinoarului acoperit din Târgu Mureș. Acestea sunt finanțate de Compania Națională de Investiții (CNI), iar beneficiarul este Clubul Sportiv Mureșul, cel care administrează și Bazinul Olimpic din Târgu Mureș. Odată cu revizuirea proiectului după ce lucrările au fost sistate, conducerea CSM a reușit să introducă amplasarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirii. Acest lucru este foarte bine venit având în vedere consumul mare de energie pentru producerea și întreținerea suprafeței de gheață. De asemenea, odată cu reluarea lucrărilor vor fi refăcute și integrate cu noua construcție și vechile vestiare.

Lucrările de construire a patinoarului acoperit au început în 2008 și au fost întrerupte în 2013. După ani în care cei de la Clubul Sportiv Mureșul au depus mari eforturi pentru a rezolva problemele de natură administrativă mai ales în privința terenurilor, iar cei de la CNI au organizat licitația, iată că în urmă cu două luni, lucrările de finalizare a obiectivului au început.

Complexul sportiv va avea 2.000 de locuri în tribună. Patinoarul acoperit din Târgu Mureș va fi singurul din țară care va îndeplini cerințele Federației Internaționale de Hochei în ceea ce privește dimensiunea vestiarelor. De asemenea, patinoarul din Târgu-Mureș va avea cea mai modernă instalație de gheață. Pentru că există o sală polivalentă în apropiere, patinoarul va putea găzdui competiții de înalt nivel, european sau mondial. Patinoarul acoperit trebuie văzut și ca o sală polivalentă. Gheața poate fi acoperită cu un parchet special, izolator, astfel că suprafața de joc poate deveni spațiu pentru alte sporturi (în afară de cele cu fileu) sau chiar pentru expoziții, concerte etc.

Așa cum Bazinul Olimpic din Cartierul Aleea Carpați a pus deja Târgu Mureșul pe harta internațională a compertițiilor sportive și Patinoarul acoperit o va face aducând, cu siguranță, prestigiu orașului nostru. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu