Veste bună: Din decembrie se va relua circulația, în regim normal, pe strada Gheorghe Doja

Distribuie pe:

Sâmbătă, la două săptămâni de la începerea lucrărilor de amploare de pe strada Gh. Doja din Târgu Mureș, constructorii au început să toarne asfalt pe cele două tronsoane aflate în lucru. Este vorba despre porțiunile dintre Piața Victoriei (Poșta Mare) și Gară și Bega și Recoltei. Conform constructorilor, săptămâna aceasta, joi, asfaltarea se va încheia pe aceste porțiuni și vor începe lucrările pe sensul opus de mers. Conform informațiilor pe care le deținem, la începutul lunii decembrie, tronsoanele aflate acum în lucru vor fi deschise circulației în regim normal cu două benzi pe sens. Constructorii vor continua lucrările la tro-tuare, pistele de biciclete, ceea ce nu va încurca traficul rutier. În primăvara anului viitor se va tura stratul de uzură și vor începe lucrările pe porțiunile rămase nefăcute din strada Gh. Doja.

Prin proiectul “Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona vest-centru a Municipiului Târgu Mureș” se propune reamenajarea străzii Gheorghe Doja prin crearea unui traseu dedicat transportului în comun pentru facilitarea timpilor de deplasare a autobuzelor pe cele 9 linii de transport în comun care folosesc această stradă, în arealul delimitat de intersecția străzii Gheorghe Doja cu str. Recoltei, respectiv intersecția străzii Gheorghe Doja cu Piața Victoriei, pe o lungime de 3,87 km. Valoarea actualizată a investiției, propusă spre aprobare, va fi de 64.991.546,02 lei, inclusiv TVA. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Obiectivele propuse prin proiect: Stimularea utilizării mijloacelor de transport nepoluante aducând în același timp un aport considerabil reducerii emisiilor de CO2 în condițiile utilizării frecvente; Modernizarea infrastructurii rutiere pentru transportul în comun; Încurajarea folosirii mijloacelor alternative de deplasare;  Creșterea accesibilității punctelor de interes prin rețeaua de biciclete; Creșterea calității vieții prin scăderea nivelului de poluare și zgomot; Creșterea ponderii comutării de la transportul cu autoturisme private la transportul în comun și cu bicicleta; Creșterea numărului de călători în transportul public și de bicicliști. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu