Lucrările la Curtea de Apel Târgu Mureș, finalizate până la sfârșitul anului

Distribuie pe:

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat, marți, la Slatina, că până la sfârșitul anului, lucrările la sediul Curții de Apel din Târgu Mureș vor fi finalizate. Alături de președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Daniel Grădinaru, Gorgiu a participat

la inaugurarea noului sediu al Judecătoriei Slatina, amenajat într-o clădire istorică veche de 115 ani, printr-o investiție a CNI, în valoare de 16 milioane de lei.

Ministrul Justiției a menționat că vor continua lucările de modernizare a sediilor de instanțe, menționând că până la finalul acestui an se vor finaliza lucrările la sedii de instanțe din județele Dâmbovița, Mureș și Hunedoara.

“Vă asigur că aceste investiții în infrastructura instanțelor din România vor continua, iar până la sfârșitul anului vom finaliza în alte trei județe, sedii de instanțe. Ministerul Justiției va inaugura, până la sfârșitul acestui an, sedii moderne de instanță, realizate prin Compania Națională de Investiții, în alte trei județe: Dâmbovița - Judecătoria Târgoviște, Mureș - Curtea de Apel Mureș, Hunedoara - Tribunalul Hunedoara și Judecătoria Deva. Investițiile în infrastructura sistemului judiciar sunt esențiale și reprezintă una dintre condițiile primordiale pentru o justiție de calitate, în care oamenii să aibă încredere. Atât profesioniștii dreptului care își desfășoară activitatea în sediile instanțelor, cât și justițiabilii merită această formă de respect”, a declarat ministrul Alina Gorghiu.

În Târgu Mureș lucrările sunt avansate, atât la sediul Curții de Apel din str. Bolyai, clădire care a fost extinsă, cât și la Palatul Justiției (Tribunalul Mureș) din strada Justiției, clădire a cărei lucrări de renovare, cel puțin din exterior, par a fi finalizate. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu