Activități de educație rutieră, organizate de polițiștii mureșeni

Distribuie pe:

În cursul săptămânii trecute, elevii Școlii gimnaziale din Balda i-au avut ca invitați, în cadrul programului ,,Școala Altfel”, pe polițiștii orașului Sărmașu, împreună cu care au recapitulat cele mai importante reguli de circulație.

Inițiativa a avut drept scop familiarizarea elevilor cu conceptele esențiale legate de siguranța pe drumurile publice, în interesul formării unor viitori participanți la trafic mai responsabili.

Pentru ca principalele informații să fie recepționate de cei mici, într-o manieră prietenoasă și accesibilă, polițiștii au organizat joculețe interactive, exerciții vizuale, fiindu-le, de asemenea, prezentate clipuri video tematice.

Printre multe altele, s-a abordat importanța purtării centurii de siguranță, a respectării semnelor de circulație și a traversării străzii prin locurile special amenajate.

Nu în ultimul rând, cei aproximativ 40 de elevi din clasele a III-a și a IV-a au avut ocazia de a se avânta în jocuri de rol, imitând semnalele polițistului rutier, în trafic.

Acest tip de activități comune pentru siguranță rutieră se desfășoară constant și în alte localități din județ.

***

Tot în cursul săptămânii trecute, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranță Școlară, sprijiniți de polițiștii rutieri sau criminaliști, au asigurat o prezență activă în unitățile de învățământ din județ, în cadrul programului ,,Școala Altfel”.

Astfel, polițiștii s-au aflat atât printre preșcolari, cât și printre elevii școlilor gimnaziale, cu care au dezbătut cele mai importante subiecte de educație rutieră și nu numai.

Cunoașterea timpurie a principalelor reguli de conviețuire socială sau de educație rutieră stă la baza formării unor viitori membrii ai comunității/participanți la trafic responsabili.

Astfel, subiectele întâlnirilor au fost adaptate, de la caz la caz, și abordate în raport cu specificul vârstei, pentru ca informația să fie asimilată în cel mai ușor mod posibil.

Cei mici, spre exemplu, au avut parte de jocuri interactive, de educație rutieră, în timp ce elevii școlilor gimnaziale au participat, printre altele, la dezbateri deschise, despre cele mai importante reguli de siguranță.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu