“Istoria și funcțiile probațiunii în România”

Distribuie pe:

La sediul Facultății de Economie și Drept a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, a avut loc, zilele trecute, evenimentul “Istoria și funcțiile probațiunii în România”. Au participat cadre didactice ale Facultății de Economie și Drept (conf. dr. Nicolae Ploieșteanu, lect. dr. Adrian Boantă și lect. dr. Sabău-Pop Aurelian) și peste 50 de studenți. Prin intermediul activității s-a dorit familiarizarea studenților cu privire la sistemul și activitatea de probațiune. De asemenea, li s-au prezentat și oportuni-tățile de efectuare a unor stagii de practică, voluntariat și angajare în cadrul Serviciului de Probațiune Mureș.

Reprezentanții Serviciului de Probațiune Mureș, Ovidiu Savu și Monica Adriana Dunca, au abordat teme care au vizat: istoria și originile probațiunii pe plan mondial și în România, prezentarea generală a activității de probațiune, respectiv activitatea de întocmire a referatelor și rapoartelor de evaluare, activitatea de supraveghere, munca neremunerată în folosul comunității, măsurile educative neprivative de libertate, programele de reintegrare socială, precum și datele statistice relevante.

Discuțiile s-au finalizat cu demararea demersurilor încheierii unui protocol de colaborare între cele două instituții, astfel încât, pe viitor, să continue astfel de întâlniri de lucru, la care să fie abordate teme de interes pentru studenți, printre care s-ar putea afla și viitori consilieri de probațiune, a precizat Monica Adriana Dunca, consilier de probațiune în cadrul Serviciului de Probațiune Mureș. (B.L.)

Lasă un comentariu