Mii de lucrători din Gaza au fost returnați din Israel și Cisiordania

Distribuie pe:

Mii palestinieni din Gaza care lucrau în Israel și în Cisiordania au fost trimiși vineri înapoi în enclavă, au relatat jurnaliști ai agenției Reuters.

Unii dintre muncitori au revenit prin punctul de trecere Kerem Shalom, la est de terminalul Rafah dintre enclava asediată și Egipt.

Biroul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a comunicat în cursul nopții că “acei lucrători din Gaza care se aflau în Israel în ziua izbucnirii războiului vor fi returnați în Gaza”.

Muncitori care traversau spre enclava palestiniană au spus că au fost reținuți și li s-au aplicat rele tratamente de către autoritățile israeliene după atacul Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie.

Unii încă purtau în jurul picioarelor stickere de plastic cu numere.

“Îi serveam, munceam pentru ei, în case, restaurante și în piețe pentru cele mai mici salarii și, cu toate astea, am fost umiliți”, a spus Jamal Ismail, un lucrător originar din tabăra de refugiați Maghazi din centrul Fâșiei Gaza.

Cei din zonele din nordul Fâșiei vor trebui să stea în sud după ce forțele israeliene au tăiat complet legăturile rutiere joi seara, potrivit unor oficiali palestinieni. (Agerpres)

(Sursa: Ibraheem Abu Mustafa/Reuters)

Lasă un comentariu