Ciolacu: Limitarea plăților cash nu a fost o măsură politică: a fost propunerea ANAF

Distribuie pe:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că măsurile privind limitarea plăților cash vor fi analizate în continuare în așa fel încât lumea să nu fie afectată și a precizat că acestea au fost luate urmare a unor propuneri venite din partea unei echipe tehnice de la ANAF în vederea combaterii evaziunii fiscale și nu a fost o propunere politică. Premierul a fost întrebat, ieri, pe subiectul limitării plăților în cash și dacă se va renunța la plafoanele anunțate în acest sens.

“Este prima întâlnire cu băncile, pe urmă o să am întâlnirea cu IMM-urile. Nu e vorba de renunțare, este vorba să nu fie lumea afectată. Nu știu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluție. Este o problemă la micii întreprinzători (...) cu plățile cash, să nu se facă cozi interminabile la bancă, cred că nimeni nu-și dorește acest lucru, de asta vreau să stau de vorbă și cu IMM-urile. Și cred că pe grupe de produse, adică electrocasnice, lucruri necesare în gospodărie, să nu îngreunăm viața oamenilor”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la finalul ședinței Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat.

El a precizat că măsurile privind plățile cash au fost propuse de o echipă tehnică de la ANAF.

“Mi s-ar fi părut jenant ca eu, prim-ministru, să ies și să critic propunerile unor experți de la ANAF, nu a fost o propunere politică. Avem cea mai mare evaziune din Europa. Vorbim despre ea, dar nu vrem să luăm nicio măsură. Ministrul de Finanțe a venit și a spus: `echipa tehnică de la ANAF a venit cu aceste propuneri'. În acel moment, în coaliție nu am văzut nicio voce. Cu adevărat, știți la fel de bine ca și mine, dar la fel de bine ca și mine trebuie să ne hotărâm ce vrem să facem cu România. (...) Dacă vreți ca nimeni să nu ia nicio măsură, doar să vorbim în continuare de cea mai mare evaziune din Europa... Cu alte cuvinte, sunt lucruri îndreptățite care au apărut în spațiul public și trebuiesc gândite și analizate, dar prioritatea mea este combaterea evaziunii fiscale. Vom vedea după discuția cu băncile, de asta am discuția la ora 17.00, să avem o perspectivă împreună”, a declarat Ciolacu. (Agerpres)

Lasă un comentariu