Protest spontan la Casa Județeană de Pensii Mureș

Distribuie pe:

- Angajații cer egalizarea salariilor cu cele de la Casa Națională de Pensii Publice și alinierea cu cele ale funcționarilor din alte instituții publice -

Ieri, în jurul orei 10.00 funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Casei Județene de Pensii (CJP) Mureș au declanșat un protest spontan întrerupând lucrul timp de o oră. Ei s-au strâns în curtea instituției și au purtat pancarte pe care se putea citi: “Fără discriminare în salarizarea funcționarilor publici!”, “Muncă egală - Salarii egale” sau “Voi vreți austeritate, noi vrem respect și demnitate!”. Angajații Casei Județene de Pensii Mureș susțin că au hotărât adoptarea unei forme de protest spontan față de parcursul legislativ al proiectului de lege privind completarea art. 141 din Legea nr. 263/2010 în sensul în care, “personalul caselor teritoriale de pensii să beneficieze, prin asimilare, de aceleași drepturi salariale ca și personalul din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice, stabilite potrivit legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”. Acest proiect de lege, a primit însă aviz negativ din partea Guvernului României iar la Senat a fost respins, urmând să intre și în dezbaterea Camerei Deputaților.

Într-un comunicat de presă al angajaților CJP Mureș, pe care l-au înmânat jurnaliștilor prezenți la protestul spontan se arată că “există un sentiment de profundă nemulțumire, generat de salariul nemotivant, creșterea volumului de muncă, imposibilitatea recompensării muncii peste durata programului normal de lucru, nemulțumiri care au dus la migrarea personalului către alte instituții publice cu salarizare net superioară nouă, rezultând creșterea volumului de muncă per angajat, ca urmare a blocării posturilor vacante rămase”. În documentul citat se mai arată că solicită egalizarea salariilor cu cele de la nivel central și alinierea cu cele ale funcționarilor publici din alte instituții deconcentrate și din administrația locală. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu