Primii români evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în țară

Distribuie pe:

Avionul cu primul grup de români evacuați din Fâșia Gaza, alături de membri ai familiilor lor, a aterizat, miercuri seara, la Baza 90 de la Otopeni.

La bordul aeronavei TAROM s-au aflat premierul Marcel Ciolacu și ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, care s-au întâlnit la Cairo cu persoanele evacuate.

Persoanele din avion au fost evaluate de o echipă formată dintr-un medic generalist, un psiholog și un psihiatru.

Printre cei evacuați se numără o femeie însărcinată, care este considerată prioritate zero, și o persoană bolnavă de cancer.

În aeronavă a fost prezent și un medic.

Un prim grup de români și membri de familie ai acestora - format din 93 de persoane - a fost evacuat, marți, din Gaza în Egipt.

Miercuri, MAE a anunțat că încă 51 de români au primit permisiunea de a părăsi Fâșia Gaza prin punctul de trecere Rafah. Însă, pentru că acest punct a fost închis, ei vor ieși din Gaza la o dată ulterioară.

În cursul zilei de marți, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a informat că 36 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au fost evacuați, iar din Cairo ei vor fi transportați la București. Ulterior, ei au fost preluați cu un autocar pus la dispoziție de autoritățile moldovene.

(Agerpres)

Lasă un comentariu