Franța redevine cel mai mare producător global de vin în 2023

Distribuie pe:

Ministerul francez al Agriculturii a îmbunătățit vineri estimările privind producția de vin a țării din acest an, confirmând menținerea titlului de cel mai mare producător global de vin, deși unele regiuni importante, cum ar fi Bordeaux, au fost afectate de mucegai, transmite Reuters.

În timp ce producția a crescut în multe regiuni, inclusiv Champagne, a scăzut în Bordeaux, Languedoc-Roussillon, în sud-vest și în sud-est, a informat Ministerul Agriculturii.

În Burgundia, producția va egala nivelul record din 2018, în special la vinul alb, în timp ce în Beaujolais este așteptată o producție bună, în pofida furtunilor care au afectat viile.

În contrast, în Bordeaux strugurii roșii au fost afectați de mucegai în unele zone. Per ansamblu, producția în Bordeaux va fi cu 15% mai scăzută decât media din perioada 2018-2022, a precizat Ministerul Agriculturii.

Franța, care a pierdut în fața Italiei titlul de cel mai mare producător global de vin, își va recâștiga poziția anul acesta leadership, după ce fenomenele meteo extreme și bolile fungice au afectat viile italiene.

Vinul este cel mai important produs agricol al Franței și în mod normal Franța, Spania și Italia concurează pentru titlul de cel mai mare producător mondial de vin. (Agerpres)

Lasă un comentariu