Cele mai atractive trăsături de personalitate

Distribuie pe:

De multe ori, atunci când ne gândim la o persoană atractivă, ne fixăm o imagine doar din punct de vedere fizic și rămânem uimiți dacă vedem cupluri formate dintr-un partener “urât" și unul frumos, întrebându-ne în sinea noastră ce or fi găsit la el (sau la ea).

Dr. Sean Murphy, cercetător american în psihologie socială, citat de descopera.ro, susține că, pe lângă un aspect fizic armonios, esențiale în jocul complex al atracției sunt anumite trăsături de personalitate, deoarece frumusețea trece, dar caracterul rămâne.

Încrederea în sine - O persoană încrezătoare în propriile forțe are mai multe șanse să fie considerată atractivă decât una care se îndoiește de propria persoană. Încrederea în sine nu trebuie confundată cu aroganța sau mândria, întrucât aceasta reprezintă, de fapt, siguranța pe care o are o persoană în momentul în care merge, vorbește și în interacțiunile de zi cu zi cu diferiți oameni.

Încrederea în sine este o trăsătură atractivă fiindcă majoritatea oamenilor caută un partener sau o parteneră care dă dovadă de cunoaștere asupra propriei persoane, care își asumă acțiunile și felul de a fi cu încredere.

Simțul umorului - Dacă vrei să atragi pe cineva în viața ta arată că nu ești lipsit(ă) de simțul umorului și nu uita că un zâmbet sincer atrage nu numai complimente, ci și mai multe persoane în jurul tău, posibil și un potențial partener. Nimeni nu își dorește un partener trist și lipsit de chef.

În plus, glumele și voia bună întăresc relațiile interumane, de aceea se și spune că cei care râd împreună rămân împreună. Nu îți fie teamă de faptul că glumele tale nu sunt cele mai reușite, importantă fiind, de fapt, atmosfera veselă și plăcută care se creează între două persoane.

Bunătatea - O altă trăsătură considerată a fi atractivă este bunătatea. Gesturile și faptele care arată bunătate pot atrage multe persoane în jurul tău. Lipsa de egoism și ajutorul acordat celorlalți sunt cele mai apreciate calități. Cei care dau dovadă de altruism și generozitate în viața de zi cu zi au mari șanse să fie percepuți ca fiind parteneri grijulii și atenți.

Autenticitatea - Sinceritatea față de propria persoană și faptul că arăți celor din jur cine ești tu cu adevărat te face foarte atractiv. Nu încerca să te încadrezi în standardele de frumusețe, ci concentrează-te asupra personalității tale.

Generozitatea - A dărui cuiva fără să aștepți nimic în schimb este un gest frumos care pune în evidență bunătatea unei persoane, fapt ce poate crește atractivitatea în ochii celorlați. Nu te gândi să oferi zilnic lucruri materiale fără motiv, întrucât uneori un zâmbet, o încurajare sau chiar o îmbrățișare într-un moment greu valorează mai mult decât un simplu obiect. Așa că nu te zgârci când vine vorba de gesturile simple, care îți pun în evidență caracterul și bunătatea.

Inteligența - Lipsa cunoștințelor poate scădea atractivitatea unei persoane, în timp ce cunoștințele variate și inteligența sporesc atractivitatea. Totuși, în anumite cazuri, cunoștințele aprofundate într-un anumit domeniu, pe care cei de lângă tine nu îl stăpânesc, îi poate intimida. Nu încerca să arăți că ești specialist într-un domeniu anume, ci încearcă să deții cunoștințe minime despre domenii variate, astfel încât să poți face față în cât mai multe conversații. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: pixabay.com)

Lasă un comentariu