Locuințele pentru tineri din Sântana de Mureș pot fi vândute

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 1.031, din 13 noiembrie 2023, a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2023 privind stabilirea regimului juridic al unor locuințe pentru tineri destinate închirierii, construite prin programe de investiții la nivel național și aflate în administrarea consiliilor locale, și a măsurilor necesare în vederea aplicării prevederii Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL), referitoare la administrarea și vânzarea acestora.

Prin actul normativ, se aprobă înscrierea în inventarul bunurilor din domeniul public al statului a blocurilor de locuințe pentru tineri, aflate în administrarea consiliilor locale, trecute, în condițiile legii, în domeniul public al statului, prin hotărâri ale consiliilor locale, precum și trecerea blocurilor de locuințe pentru tineri în cauză din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a acestuia.

Pentru a realiza operațiunile juridice necesare pentru ca aceste locuințe să poată fi vândute, conform prevederilor legale în vigoare, autoritățile publice locale vor realiza înscrierea definitivă în cartea funciară în proprietatea privată a statului.

Consiliile locale din raza administrativ-teritorială în care sunt amplasate locuințele din blocurile de locuințe pentru tineri stabilesc valorile de vânzare și efectuează operațiunile de publicitate imobiliară. Stabilirea valorilor de vânzare ale locuințelor se realizează potrivit prevederilor din normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, aprobate prin HG nr. 962/2001, cu modificările și completările ulterioare.

Concret, noua hotărâre include în lista de vânzare și 54 de locuințe ANL din comuna mureșeană Sântana de Mureș, situate în 6 blocuri amplasate pe Aleea Prunului nr. 503.

“Locuințele prevăzute în prezenta hotărâre sunt administrate potrivit prevederilor Legii nr. 152/1998 și se pot vinde în condițiile legii și numai cu respectarea prezentelor prevederi”, se arată în hotărârea care a intrat în vigoare la 13 noiembrie 2023. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: anl.ro)

Lasă un comentariu