SEMNALĂM... SEMNALĂM... Un nou sprijin financiar pentru fermieri

Distribuie pe:

Sprijinul de urgență în sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase, în valoare de 274.057.212 lei, echivalent a 55.381.013,95 euro, a fost trimis către cei 199.421 de beneficiari. “Schema, reprezentând sprijinul excepțional sub formă de grant, are în vedere compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de creșterea importurilor de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina și reprezintă suma care se acordă acestora, exprimată în lei, pentru suprafețele determinate în urma controalelor administrative și la fața locului aferente culturilor cu porumb și/sau orz și/sau rapiță și/sau floarea-soarelui din cererile unice de plată depuse în anul 2022”, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) .

Sumele acordate cu titlu de sprijin de urgență nu sunt supuse executării silite prin poprire în cazul în care împotriva beneficiarilor acestora a fost pornită procedura de executare silită.

Plata ajutorului de stat se efectuează, conform prevederilor legale, până în 31 decembrie 2023, însă APIA a precizat că vor fi depuse toate eforturile ca beneficiarii să primească banii în conturi în perioada următoare.

În județul Mureș sunt 7.866 de beneficiari, valoarea totală a sprijinului fiind de de 5.148.234 de lei, a precizat, pentru Cuvântul liber, Ovidiu SĂVÂȘCĂ, director executiv la APIA Mureș. (B.V.B.)

Lasă un comentariu