Șefa ANM: E posibil ca 2023 să fie cel mai călduros an în țara noastră

Distribuie pe:

Anul 2023 ar putea să fie cel mai călduros an în țara noastră, din 1900 și pâna în prezent, iar toamna aceasta o să fie, de asemenea, în top trei cele mai călduroase, spune directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

“Simulând cu ajutorul colegilor de la secția de Climatologie evoluția temperaturii aerului din acest an, în condițiile în care lunile noiembrie și decembrie pot fi, din punct de vedere termic, luni apropiate de normal, este posibil ca anul 2023 să fie cel mai călduros an în țara noastră, din 1900 și până în prezent.

Va putea depăși, dacă rămânem pe această tendință 2020-2022, și să avem un an cu o abatere termică de 1,8 grade Celsius, ceea ce ne apropie de limita de 2 grade a acordului de la Paris”, a menționat Elena Mateescu, la Sesiunea Științifică Anuală 2023.

Potrivit acesteia, toamna din acest an ar putea să fie una dintre cele mai călduroase, deoarece septembrie și octombrie au fost “pe locul al doilea ca fiind cele mai călduroase luni din 1961 și până în prezent”. (Agerpres) (Foto: Arhiva Pixabay)

Lasă un comentariu