Viktor Orbán “Bruxelles-ul distruge Europa și o duce la ruină”

Distribuie pe:

Premierul Viktor Orbán a fost reales președinte al Fidesz sâmbătă, 18 noiembrie, la cel de-al 30-lea congres al partidului de guvernământ din Ungaria. Orbán a fost președintele Fidesz

în perioada 1993-2000, iar din 2003 încoace ocupă această funcție fără întrerupere, ultima oară fiind reales la congresul din noiembrie 2021.

În discursul său, prim-ministrul a promis că Ungaria “se va apăra și va rezista din toate puterile pentru a-și apăra suveranitatea”, declarându-se onorat că i se încredințează, din nou, sarcina de a conduce “cea mai puternică și de succes comunitate politică din țară și din Europa”, notează hungarytoday.hu.

În cadrul aceleiași alocuțiuni, Orbán a spus că nu poate fi ignorat faptul - dovedit - că state, organizații străine și Bruxelles-ul însuși au dat bani stângii pentru a învinge Fidesz-KDNP în timpul alegerilor din 2022, toate aceste entități fiind sprijinite de “omul- păianjen, păpușarul, ungurul George Soros și de rețeaua lui”: “A fost cea mai proastă investiție făcută vreodată de Unchiul George (Soros) și a dovedit judecata birocraților de la Bruxelles, care și-au pariat toți banii pe un cal șchiop”.

În ce privește contextul geo-politic actual, premierul ungar apreciază că ultimii doi ani au fost mai grei decât oricând, cu războiul dintre Rusia și Ucraina, sancțiuni, criză energetică, inflație galopantă. Cu toate acestea, a reamintit oficialul, “în pofida presiunii occidentale fără precedent”, țara a reușit să rămână în afara războiului, să-și asigure aprovizionarea cu energie, să protejeze locurile de muncă și să acorde sprijin familiilor, în ciuda creșterii, pe plan internațional, a prețurilor la energie. Încercările de șantaj financiar ale Bruxelles-ului au fost “zdrobite”, economia se dezvoltă din nou și va continua să o facă. “Desigur, cei câțiva euro pe care ni-i datorează Bruxelles-ul vor fi încasați”, a punctat premierul, cu referire la fondurile de recuperare Covid și subvențiile UE încă reținute de Comisia Europeană.

El a subliniat că Ungaria se va apăra cu toată puterea și va rezista. “Pentru că rezistăm planurilor nerealiste ale birocraților de la Bruxelles, rezistăm invaziei migranților, rezistăm propagandei de gen, rezistăm aderării la UE a Ucrainei nepregătite, rezistăm ideologiilor verzi, care dau tot mai mult semne de comunism, ne apărăm de încercările străine de a ne submina suveranitatea și ne apărăm de imperiul Soros, care ne atacă de la Bruxelles și de la Washington, concomitent”.

Premierul a subliniat că “trebuie să spunem nu modelului de la Bruxelles al Europei”, pentru că este nesustenabil, iar în maghiară nu are viitor: “Astăzi, Bruxelles-ul distruge Europa și o duce la ruină, în fiecare zi sunt bătute din ce în ce mai multe cuie în sicriul ei”.

UE - susține Viktor Orbán - nu trebuie lăsată să-și continue parcursul fals, ci se impun schimbări radicale, implementate la Bruxelles, în caz contrar, UE se va prăbuși, pur și simplu. “Astăzi, nici Uniunea, nici statele membre nu își pun în aplicare propriile decizii, iar Comisia Europeană și Parlamentul European își depășesc, fără scrupule, propriile reguli” a adăugat el.

Ceea ce este cu adevărat îngrijorător, a continuat premierul, este că toată lumea s-a adaptat acestei situații. Or, “modelul de la Bruxelles al Europei a îmbătrânit, în timp ce lumea s-a reînnoit, s-a împrospătat și s-a revigorat”. adăugat el.

În ce-i privește pe unguri, ei au propriul lor contramodel european: migrație zero, economie bazată pe muncă, ocupare deplină a forței de muncă, familii puternice, impozite reduse.

Modelul ungar este vizibil, iar pentru că este atacat în mod constant, el devine din ce în ce mai remarcat și invidiat la nivel internațional, chiar dacă, oficial, sunt obligați să spună contrariul, a subliniat premierul, adăugând că francezii, germanii, italienii și austriecii și-ar “da jumătate din viață” dacă ar putea avea din nou o “țară fără migranți”.

“Avem zero migrație, doar cei pe care îi lăsăm să intre pot veni aici. Ungaria este cea mai sigură țară din Europa de astăzi, ceea ce este și mai evident, în lumina revoltelor de stradă din Occident, care susțin terorismul (...)”.

“Noi, ungurii, vrem pur și simplu o lume curată, sănătoasă și naturală, conform ordinii și legilor creației”, a conchis Viktor Orbán.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu