Consilierii locali vor modifica regulamentul pentru activitatea de taxi din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Târgu Mureș, de joi, 23 noiembrie, figurează un proiect de modificare a Hotărârii Consiliului Local nr.369/26.10.2023 privind aprobarea “Regulamentului de autorizare, organizare, atribuirea în gestiune delegată și controlul executării serviciului de transport în regim de taxi pe raza municipiului Târgu Mureș”.

Instituția Prefectului a exercitat controlul de legalitate asupra hotărârii din 26 octombrie și a constatat că articolul 26 din regulament este nelegal. Astfel, prevederea cum că o autorizație de taxi”se poate prelungi” pentru 5 ani va fi înlocuită cu sintagma “se va prelungi” . De asemenea, articolele care prevedeau ca și condiție pentru prelungirea activității de taxi ca autoturismul să aibe norma de poluare minimă de Euro 6 va fi modificat în sensul în care norma minimă prevăzută va fi Euro 5.

După adoptarea regulamentului, la sfârșitul lunii trecute, reprezentanții taximetriștilor din Târgu Mureș au fost în audiență la prefectul județului Mureș aducându-i la cunoștință nemulțumirile cu privire la documentul adoptat de Consiliul Local. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu