Liceul Tehnologic ,,Electromureș” - 50 de ani de existență

Distribuie pe:

Astăzi, 22 noiembrie, începând cu ora 11, la Centrul Cultural ,,Mihai Eminescu” din Târgu Mureș, se desfășoară festivitățile prilejuite de jubileul Liceului Tehnologic ,,Electromureș”.

Ideea construirii unei școli afiliate s-a născut la începutul anilor 1970, când Întreprinderea ,,Electromureș” a început să se dezvolte și avea nevoie de forță de muncă și calificări în domeniul tehnic. Directorul acesteia, Ioan Oltean, a dorit înființarea unei unități de învățământ care să poată concura cu cea mai dotată școală tehnică din țară, F.R.B. (Filatura Română de Bumbac) din București. În orașul nostru existau atunci doar Liceul Comercial, Liceul de Construcții, M.I.U. - l, Liceul Sanitar. Astfel, se impunea și existența unei școli profesionale tehnice, iar liceul a fost inaugurat la începutul anului școlar 1973-1974. În 1974 -1975 s-a construit și internatul școlar (Corpul B), cu săli de meditații (în forma de astăzi) și dormitoare. Cantina s-a ridicat în decursul unui an. În aceeași perioadă, s-au construit atelierele școlare.

Începând cu anul școlar 1974-1975, școala a avut prima clasă de liceu, prima promoție absolvind în 1978, a precizat prof. Ionuț-Ciprian COZMA, directorul Liceului Tehnologic “Electromureș”. (B.L.)

Lasă un comentariu